Jeff Bezos.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeff Bezos. © Getty

“Geniale tiran die z’n personeel doet plassen in flessen”: Amazon-CEO Jeff Bezos is al vier jaar rijkste man ter wereld

CelebritiesHet zakentijdschrift Forbes heeft z’n jaarlijkse lijst gepubliceerd van de rijkste mensen ter wereld. Voor het vierde jaar op rij met stip op nummer één: Jeff Bezos (57), de stichter van e-commercebedrijf Amazon. Dat zijn scheiding hem vorig jaar ruim 31 miljard lichter maakte, heeft dus nauwelijks gevreten aan het fortuin van de zakenman met de kwalijke reputatie. Een portret van de gewetenloze CEO die in 2014 nog de bedenkelijke titel ‘slechtste baas ter wereld’ won.

38 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Op een gegeven moment doen miljonairs het niet meer voor het geld. Eigenlijk is hun gevoel die van een boer: zijn oogst gedijt goed, hij heeft veel opbrengst, dankzij persoonlijke vindingrijkheid. Men vergeet vaak dat superrijken ook een hart hebben: ze willen maar al te graag bijdragen aan de samenleving en vooral aan de armen. Ze zijn zélf vragende partij om meer belastingen te betalen. Maar overheden luisteren daar niet naar, omdat ze dan de regie moeten uit handen geven.
 • paul van gele

  1 jaar geleden
  Het is niet alleen bij Amazon zo dat is hier ook en zo wel bij kleine als grote bedrijven. Heb al bij verschillende bedrijven gewerkt waar ze gewoon de mensen uitbuiten en aan hun loon zitten. Vakbonden doen er juist niets aan. Die zetten hun volledig in voor hun beroeps doppers. Dat is de realiteit hier.
 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Ik koop allang niks meer bij Amazon nooit bij een slavendrijver!
 • Paul van de velde

  1 jaar geleden
  Je bent niet verplicht aan een slaven loon te werken. En zonder slaven bestaat Amazon niet meer.
 • Leen Demeyer

  1 jaar geleden
  Marleen, werkgevers zijn echt niets zonder goed personeel. Personeel is niets zonder werkgever. Men heeft elkaar nodig. Dus ik hoop dat jij ook begrijpt dat die werknemers het geld in het laatje brengen en het echt een cirkel is waarin men elkaar nodig heeft.
 1. Zieke Ruben Van Gucht haalt op aparte wijze finish van Dodentocht: “Karakter haalde het van weerbarstige maag”

  Zieke Ruben Van Gucht haalt op aparte wijze finish van Dodentocht: “Karakter haalde het van weerbarsti­ge maag”

  Ruben Van Gucht staat bekend als fervent loper, maar de Dodentocht is toch ook voor hem een helse lijdensweg geworden. De sportcommentator voelde zich zo ellendig dat hij na 45 kilometer al naar huis terugkeerde. Van opgeven wilde hij echter niet weten. Enkele uren slaap kikkerden hem op, waarna alsnog een goede afloop volgde. “Karakter haalde het van mijn weerbarstige maag. De warmte maakte het echt een stevige beproeving. Het was een hele verstandige beslissing om tegen 13 uur te stoppen met wandelen”, klinkt het op zijn Instagrampagina.