Het zou niet goed gaan met Jack Nicholson, jarenlang één van de populairste acteurs uit Hollywood.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zou niet goed gaan met Jack Nicholson, jarenlang één van de populairste acteurs uit Hollywood. © USA TODAY Sports/Getty - Fotomontage HLN

Gedwongen op pensioen en getroffen door dementie: Jack Nicholson leeft vandaag als kluizenaar

CelebritiesHij werd wereldberoemd met z’n rollen in ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest’ en ‘The Shining’, maar na een carrière van meer dan vijftig jaar hield Jack Nicholson (84) het in 2013 plots voor bekeken. Daar was volgens zijn familie een reden voor: Nicholson kon de teksten die hij als acteur uit zijn hoofd moest leren niet meer onthouden. Het is inmiddels al meer dan 10 jaar geleden dat Jack nog te zien was op het witte doek, maar achter de schermen ging zijn toestand enkel achteruit: “Het is triest om zo’n getalenteerde acteur op deze manier te moeten zien eindigen.”

14 reacties

 • wim luyckfasseel

  1 jaar geleden
  Top acteur die Batman film met the joker ......top
 • WALTER MENSAERT

  1 jaar geleden
  Top acteur! Spijtig dat er zo weinig aan dementie kan gedaan worden
 • viviane Devos

  1 jaar geleden
  Super acteur zo erg maar ouder worden is voor iedereen en dementie kan iedereen overkomen heel spytig dat hy niet meer kan acteren zo een talent vind je niet meer respect mr Nickelson
 • Elke De Vleeschouwer

  1 jaar geleden
  Talent? Die gast leefde zijn rollen. Niet te evenaren. De enige op aarde!
 • maarten mouton

  1 jaar geleden
  1 van de grootse acteurs ooit.
 1. Hij sloot 30 jaar geleden de deal van zijn leven: hoe Jack Nicholson schatrijk werd van zijn rol in ‘Batman’
  Celebrities

  Hij sloot 30 jaar geleden de deal van zijn leven: hoe Jack Nicholson schatrijk werd van zijn rol in ‘Batman’

  Het is intussen exact 30 jaar geleden dat Jack Nicholson (82) in de huid kroop van The Joker, de voornaamste tegenstander van Batman, in de eerste gelijknamige verfilming van Tim Burton. Hoewel de rol later nog werd vertolkt door andere acteurs als Heath Ledger, lijkt de kans onbestaande dat zij er financieel even goed vanaf kwamen. De film bleek voor Nicholson immers de deal van zijn leven.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. Fan waagt zijn kans bij Adele door haar briefje toe te stoppen (en daar kan haar vriend niet mee lachen)
  Play
  Celebrities

  Fan waagt zijn kans bij Adele door haar briefje toe te stoppen (en daar kan haar vriend niet mee lachen)

  Tijdens een optreden van Adele (34) waagde een fan zijn kans door haar een briefje toe te stoppen, maar zijn plan is niet gelukt. De Britse nachtegaal gaf hem het papiertje snel weer terug. Op sociale media denken fans dat de man zijn telefoonnummer gaf, maar Adele vertelt dat dat niet waar is. “Hij wou dat ik zijn auto kocht! Daar kon mijn vriend niet mee lachen”, grapt ze.
 1. BINNENKIJKEN. Lizzo verzilvert haar succes en koopt indrukwekkende villa van 15 miljoen dollar
  PREMIUM
  Celebrities

  BINNENKIJ­KEN. Lizzo verzilvert haar succes en koopt indrukwek­ken­de villa van 15 miljoen dollar

  Het gaat de Amerikaanse zangeres Lizzo (34) voor de wind. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook privé. De zangeres, wiens leven te volgen is in de Streamz-docu ‘Love, Lizzo’, heeft namelijk de liefde gevonden bij stand-upcomedian Myke Wright. En het koppel heeft meteen een liefdesnestje om in te gaan wonen, want Lizzo kocht recent een prachtige modernistische villa, ter waarde van 15 miljoen dollar. Goed voor maar liefst vier badkamers, drie slaapkamers en een prachtig zwembad. De vorige eigenaar? Popster en goede vriend Harry Styles (28).
 2. Van John Travolta tot Jamie Lee Curtis: celebrity's reageren massaal op overlijden van ‘Cheers’-ster Kirstie Alley
  Celebrities

  Van John Travolta tot Jamie Lee Curtis: celebrity­'s reageren massaal op overlijden van ‘Cheers’-ster Kirstie Alley

  Dinsdagochtend sijpelde het nieuws binnen dat actrice Kirstie Alley (71) is komen te overlijden. Naar verluidt zou kanker haar fataal geworden zijn. Daar de ster nog niet lang op de hoogte was van de ziekte, slaat het nieuws van haar dood in als een bom. Althans zo blijkt uit de reacties van menig celebrity’s, onder wie ook haar co- ‘Cheers’-sterren.