ADR
Volledig scherm
PREMIUM
© ADR

Frankie ging echt naar Hollywood en ‘Here’s your nickel back’: internationale bandnamen verklaard

MuziekWaar Vlaamse bands als K’s Choice, Mama’s Jasje en Noordkaap hun naam aan te danken hebben, vertelden we u eerder deze week al. Maar ook buiten onze landsgrenzen krabben we soms in onze haren bij het horen van bepaalde bandnamen. Waar hebben Depeche Mode, Roxette en The Beach Boys bijvoorbeeld de mosterd gehaald? De Nederlandse muziekfreaks Menno Evers en Aad Knikman zochten het uit en verklaarden in hun boek ‘The Game Of The Name’ maar liefst tweeduizend bandnamen.

 1. Tommy Lee post video’s waarin hij stoned is én heeft creatieve oplossing voor zijn ‘dickpic’
  Play
  CELEBRITIES

  Tommy Lee post video’s waarin hij stoned is én heeft creatieve oplossing voor zijn ‘dickpic’

  Mötley Crüe-oprichter Tommy Lee (59) deelt opnieuw een expliciete ‘dickpic’ op Instagram. Deze keer in de vorm van een schilderij. De zanger postte het kunstwerk een uur nadat hij video’s deelde waarin hij stoned was. Afgelopen donderdag deelde de muzikant al een foto van zijn getatoeëerde lichaam, in volle glorie. Vijf uur later werd het kiekje alweer verwijderd. Naaktfoto’s gaan namelijk tegen de regels van het platform in. Maar daar had Lee een creatieve oplossing voor.
 2. Brooklyn Beckham in het oog van de storm na TikTokvideo: “Hij maakte spek met eieren en denkt dat hij een chef is”
  Play
  Celebrities
  3

  Brooklyn Beckham in het oog van de storm na TikTokvi­deo: “Hij maakte spek met eieren en denkt dat hij een chef is”

  Tiktokker Daniel Mac staat bekend om zijn video’s waarin hij mensen in een opvallende auto tegenhoudt. De Amerikaan schrok toen hij onlangs niemand minder dan Brooklyn Beckham (23) aantrof in een peperdure wagen. Prijskaartje van de McLaren P1? 1,2 miljoen dollar (ongeveer 1,8 miljoen euro). Als Daniel vervolgens naar Beckhams werk vraagt, zegt die dat hij een chef-kok is. Maar dat hij daarmee zo'n auto bekostigde, daar lacht het internet mee.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Lisa Kudrow reageert op gebrek aan diversiteit in ‘Friends’: “Ze schreven enkel over dingen die ze kenden”
  Celebrities
  7

  Lisa Kudrow reageert op gebrek aan diversi­teit in ‘Friends’: “Ze schreven enkel over dingen die ze kenden”

  De populaire sitcom ‘Friends’ kwam de voorbije jaren regelmatig onder vuur te liggen vanwege het gebrek aan diversiteit in de cast. De bedenker van de reeks, Marta Kauffman (65), bood daar al eerder haar verontschuldigingen voor aan. Nu springt actrice Lisa Kudrow (59) voor de makers in de bres. “Het is niet aan hen om over ervaringen van mensen met een andere huidskleur te schrijven”, klinkt het.