Benedict Cumberbatch
Volledig scherm
Benedict Cumberbatch © Richard Shotwell/Invision/AP

Feminist Benedict Cumberbatch vindt dat mannen hun gedrag moeten ‘fiksen’: “We moeten zwijgen en luisteren”

CelebritiesDe Britse acteur Benedict Cumberbatch is binnenkort te zien in de Netflix-film ‘The Power of the Dog’. Daarin speelt hij een ruige cowboy die het leven van iedereen om zich heen zuur maakt, zeker dat van vrouwen. In realiteit is hij echter een uitgesproken feminist, zo verduidelijkt hij in een interview. “We verzinnen te veel excuses.” 

1 reactie

 • Catherine MISTIAEN

  2 maanden geleden
  Beste Benedict, ik vond u een heerlijke Sherlock! Je hebt edele ridders (waarvan u er 1 bent) en eerlijke ridders. Edele ridders verdedigen onvoorwaardelijk de arme jonkvrouw in nood, tegen de draak. Eerlijke ridders daarentegen, denken soms ook wel eens: "Jamaar, wie is hier nu eigenlijk de draak?"
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.