Alec Baldwin en de overleden cameraregisseur Halyna Hutchins.
Volledig scherm
Alec Baldwin en de overleden cameraregisseur Halyna Hutchins. © Getty Images / AFP

Familie van doodgeschoten cameravrouw klaagt Alec Baldwin aan

CelebritiesVier maanden na de dood van Halyna Hutchins (42) op de set van de film ‘Rust’, heeft haar familie een klacht ingediend tegen Alec Baldwin (63). De cameravrouw werd in oktober per ongeluk door de acteur doodgeschoten. Baldwin en andere medewerkers van de film worden beschuldigd van grove nalatigheid.

9 reacties

 • Paulus de Mos

  9 maanden geleden
  Als je in een auto rijdt moet je een rijbewijs hebben en om dat te behalen moet je een redelijke kennis hebben van autorijden , dat gaat in dit geval niet op Als acteur kan er niet van je verwacht worden dat je kennis van vuurwapens hebt , daar hoort een deskundige op dat gebied zorg voor te dragen Baldwin had redelijkerwijs kunnen verwachten dat degene die verantwoordelijk was voor dat wapen zijn werk goed gedaan had
 • Ivan Vergauwen

  9 maanden geleden
  Ten eerste, in cowboy land Amerika gebruiken ze echte wapens in films weliswaar met losse flodders. Ten tweede , steeds controleren dat er geen echte kogels in zitten ipv losse flodders. In een revolver kan je dat zelfs visueel zien. Ten derde, grootste doodzonde richt nooit een wapen op een persoon. Ten vierde, je bent ten alle tijde verantwoordelijk bij het hanteren van een wapen, ook al is dat voor in een film te acteren. Alec heeft natuurlijk niet de intentie gehad om te doden.
 • Gert Huybrechts

  9 maanden geleden
  Wel Danielle Duym, dat was wel degelijk zijn plicht. Iedereen die een wapen hanteert moet zich bewust zijn van de veiligheidsmaatregelen en eentje daarvan is controleren of er wel degelijk “blank munitie” is geladen of helemaal niets. De belangrijkste regel is dat je nooit een wapen op iemand richt. In dit geval was dit voor de opnames blijkbaar wel nodig, dus dan was het zo belangrijk dat de schutter als eindverantwoordelijke wist of het wapen al dan niet geladen was.
 • Bart Verwegen

  9 maanden geleden
  Ik vind dit ook normaal, hoe zou je zelf zijn in zo'n situatie waarbij je iemand verliest? Maar daarom treft Baldwin niet noodzakelijk persoonlijk schuld, het gaat over het ganse productieteam dat verantwoordelijk is voor het verloop van de opnames.
 • Danielle Duym

  9 maanden geleden
  Het was niet zijn rol om het wapen te controleren. Hij was enkel daar om te acteren. Blijkbaar is de familie snel hersteld van haar verdriet. Ze concentreren zich nu op geld.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.