Hillsong Church alweer onder vuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Hillsong Church alweer onder vuur. © HLN

Extremistische Hillsong Church, waar sterren als Justin Bieber bidden, opnieuw onder vuur: “Het ene seksschandaal na het andere”

CelebritiesJustin Bieber, Selena Gomez, Kylie Jenner, Chris Pratt... De strikte, evangelische kerk Hillsong Church kan heel wat beroemdheden onder haar klanten rekenen. Toch is de instelling enorm controversieel, want achter de hippe vroomheid die ze wil uitstralen gaan heel wat problemen schuil. Intern volgen de seksschandalen elkaar op, en voormalige leden maken gewag van dubieuze praktijken als uitbuiting en pestgedrag. “Ik mocht zelfs niet naar mijn eigen dokter”, klapt een van hen uit de biecht. Niet moeilijk dat de kerk haar schaapjes standaard een zwijgcontract laat tekenen...

8 reacties

 • joris peeters

  1 maand geleden
  Als je in Amerika echt geen hout van pijlen meer kan maken, kan je nog steeds een kerk stichten en belastingsvrij duizenden dollars van de 'goedgelovigen' binnenrijven. Het is daar een business als een andere. Betrouwbare congregaties moet je daar met een vergrootglas gaan zoeken.
 • pol van de velde

  1 maand geleden
  Twee zaken zijn overal belangrijk: seks en geld. In die volgorde.
 • Danny Gielen

  1 maand geleden
  Religie... Het einde van de beschaving.
 • Obi Williams

  1 maand geleden
  Alle religie is één grote nonsens, wie iets anders verklaard kent er niet veel van.
 • Jean Vangronsvelt

  1 maand geleden
  Ook onder hen die geen religie aanhangen zitten van dat soort.
 1. Na beschuldigingen van verkrachting en kannibalisme: Armie Hammer heeft zich laten opnemen
  Celebrities

  Na beschuldi­gin­gen van verkrach­ting en kannibalis­me: Armie Hammer heeft zich laten opnemen

  Armie Hammer (34) heeft zich laten opnemen in een afkickkliniek. Met de steun van zijn ex-vrouw is de Amerikaanse ‘Call Me By Your Name’-acteur al meer dan een week in behandeling voor drugs-, alcohol- en seksproblemen. Hammer werd de afgelopen maanden aangeklaagd voor verkrachting en kannibalisme. Zo vroeg hij onder meer aan een ex of ze één van haar ribben chirurgisch wilde laten verwijderen, zodat hij die op kon eten. “Hij is verslaafd aan drugs omdat hij zoveel trauma’s heeft en zichzelf niet onder ogen kan zien”, zegt een ex-vriendin.