21 december 1970. Een historische ontmoeting tussen Nixon en Elvis, die opdaagde in een fluwelen pak met een gouden riem en een Colt.45-pistool.
Volledig scherm
PREMIUM
21 december 1970. Een historische ontmoeting tussen Nixon en Elvis, die opdaagde in een fluwelen pak met een gouden riem en een Colt.45-pistool. © RV

“Elvis bespioneerde John Lennon op vraag van Nixon”: Britse radiolegende doet merkwaardige onthulling

CelebritiesDe Amerikaanse president Nixon heeft niemand minder dan Elvis Presley gevraagd om John Lennon te bespioneren, toen die in de jaren 70 in New York verbleef. Dat zegt de legendarische BBC-muziekpresentator Bob Harris (75) in een podcast. Elvis en Lennon hadden een bloedhekel aan elkaar, aldus Harris. “Het was haat op het eerste gezicht.” Maar klopt het verhaal ook?

5 reacties

 • Norbert Corten

  4 weken geleden
  Het is niet omdat Elvis samen met Nixon op een foto, staat dat die complot theorie in deze tijden van fake news ook juist is.
 • joseph kellens

  4 weken geleden
  Spionage is zo oud als de mensheid. CIA en USA zijn wereldleiders voor spionage. In onze westerse democratische wereld denkt men dat spionage enkel voorkomt bij de communisten??
 • leo foulon

  4 weken geleden
  Heb film gezien over ontmoeting en geloof dit ,er was iets niet ok met elvis ,trouwens met lennon ook niet .maar je bent artiest en dan nemen ze je serieus
 • Gilbert Rodts

  4 weken geleden
  Gelijk Elvis dat zou kunnen hij kwam zelf bijna niet buiten .Ze moeten weer wat is de media komen zekers.
 • Jonas Buyle

  4 weken geleden
  Ge zou eens moeten weten hoezeer de muziekindustrie gevolgd en beïnvloed wordt door instanties zoals de CIA , zotte complotheorien zulle , The Doors , Tupac , Bob Marley , en redelijk logisch ook als je ziet hoeveel invloed zij hadden.