De Amerikaanse zangeres Dolly Parton tijdens het Glastonbury Festival in 2014.
Volledig scherm
De Amerikaanse zangeres Dolly Parton tijdens het Glastonbury Festival in 2014. © European Press Agency (EPA)

Dolly Parton weigerde twee keer presidentiële onderscheiding van Trump

CelebritiesDolly Parton (75) heeft tot twee keer toe de Presidential Medal of Freedom geweigerd, toen voormalig president Donald Trump haar die wilde uitreiken. Dat zei ze in een interview met de Amerikaanse ochtendshow ‘Today With Hoda and Jenna’. In het gesprek, dat dinsdagmorgen in Amerika wordt uitgezonden, zegt Parton niet zeker te weten of ze de onderscheiding wel in ontvangst zou nemen, als de huidige president Joe Biden haar zou voordragen.

 1. Tom Hiddleston over genderfluïde personage Loki: “Eindelijk aangekaart”
  TV
  4

  Tom Hiddleston over genderfluï­de personage Loki: “Eindelijk aangekaart”

  Superhelden zijn niet langer stereotype mannen die met hun spierballen rollen, ze zijn er in alle vormen en maten. Dat bewijst de nieuwe Disney+-reeks ‘Loki’, door openlijk aan te kaarten dat het titelpersonage genderfluïde is. Dat is niet alleen vooruitstrevend voor de filmindustrie, maar het klopt ook nog eens met de mythologie rond de Noorse god, aldus acteur Tom Hiddleston (40). “Ik ben hier heel tevreden mee.”
 2. Dolly Parton wordt vandaag 75 en deelt ‘laatste wensen’: “Ik heb gezworen dat ik doorga tot ik neerval”
  PREMIUM
  Celebrities

  Dolly Parton wordt vandaag 75 en deelt ‘laatste wensen’: “Ik heb gezworen dat ik doorga tot ik neerval”

  Toen Dolly Parton destijds ‘I Will Always Love You’ schreef, had ze misschien haar miljoenen fans in gedachten. De zangeres is vastberaden hen nooit in de steek te laten, en daarom zingt ze ook op 75-jarige leeftijd onvermoeibaar verder. “Ik heb het gevoel dat God me gevraagd heeft door te zetten totdat hij zegt om te stoppen. Maar daar heeft hij mij nog niets over verteld, dus ik denk niet eens aan mijn pensioen”, zegt Dolly, die vandaag haar verjaardag viert. Wat staat er nog allemaal op haar verlanglijstje?