De zes vrouwen die getuigden op het proces van Weinstein: (v.l.n.r.) Lauren Young, Jessica Mann, Miriam Haley, Annabella Sciorra, Dawn Dunning en Tarale Wulff.
Volledig scherm
PREMIUM
De zes vrouwen die getuigden op het proces van Weinstein: (v.l.n.r.) Lauren Young, Jessica Mann, Miriam Haley, Annabella Sciorra, Dawn Dunning en Tarale Wulff. © AFP

Deze zes vrouwen brachten Weinstein ten val. Dit is wat hij hen aandeed

CelebritiesEen volksjury heeft de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein (67) maandag schuldig bevonden aan verkrachting en aanranding. Hij werd meteen na de uitspraak in de boeien geslagen en riskeert 25 jaar cel. Zes vrouwen getuigden tegen hem tijdens zijn proces. Dit is wat ze vertelden.

18 reacties

 • Freddy Van Hulst

  1 jaar geleden
  Als ik de reacties hier lees, is het nog een hele weg te gaan met seksisme in Vlaanderen. Gezien de vele spelfouten hier, schrik ik er niet eens van.
 • Gilles Standaert

  1 jaar geleden
  Wat hij gedaan heeft moet duidelijk bestraft worden, daar hij zwaar misbruik heeft gemaakt van zijn positie. Maar veel vrouwen hebben er wel een rijke carrière aan overgehouden. Blijkbaar was het misbruik de roem wel waard. Ondertussen zijn er echte slachtoffers die onbekend zijn die in de steek gelaten worden.
 • Therese Van Moere

  1 jaar geleden
  Waarom zo lang wachten eerst jullie rijk werken en dan klacht indienen nee direct klacht indienen en ander werk zoeken
 • Albert Jacobs

  1 jaar geleden
  Zullen allicht veel geld ontvangen hebben en een schitterende carriere hebben gehad voor enkele spandiensten die ze niet hebben geweigerd
 • Peter van Nieuwpoort

  1 jaar geleden
  Hele sterke vrouwen hadden een viezerik als Weinstein direct afgewezen, géén werk via hem aangenomen en onmiddellijk aangifte tegen hem gedaan. Hier zijn er een aantal die járen later last van hun geweten krijgen en dan een keer actie gaan ondernemen. Dat vind ik vreemd. Wanneer je huis wordt leeggeroofd, ga je ook geen 15 jaar later naar de politie. Goed dat hij gestraft wordt, nu nog zien hoeveel miljoenen de dames gaan krijgen.
 1. Uitspraak zaak Weinstein eindelijk bekend: Hollywood-magnaat schuldig aan verkrachting en aanranding
  Celebrities

  Uitspraak zaak Weinstein eindelijk bekend: Hollywood-mag­naat schuldig aan verkrach­ting en aanranding

  Na jaren van controverse, is er eindelijk een uitspraak in de zaak tegen Harvey Weinstein (67). De man die onrechtstreeks het startschot gaf voor de #MeToo-beweging, moet er nu ook wel degelijk voor buigen. De voormalige filmproducent werd schuldig bevonden aan twee van de vijf aantijgingen: Weinstein is schuldig aan criminele seksuele mishandeling met voorbedachten rade en verkrachting zonder voorbedachten rade. Daarvoor kan hij respectievelijk 25 en 4 jaar celstraf krijgen. Weinstein ontsnapt dus aan een levenslange celstraf, maar blijft in afwachting van de hoorzitting waarop zijn straf wordt bepaald wel in de cel. Zijn advocate laat weten dat hij in beroep gaat.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatietest?
  Play
  Da's Liefde

  Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatie­test?

 2. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen