Van links naar rechts: Emily Blunt, Scarlett Johansson en Emma Stone.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Emily Blunt, Scarlett Johansson en Emma Stone. © REUTERS/PHOTO NEWS/AFP - Fotomontage HLN

“De sluizen gaan open”: steeds meer sterren willen klacht indienen na rechtszaak Scarlett Johansson

CelebritiesBreekt het angstzweet stilaan uit bij de grote bazen van Disney? Achter de schermen zouden verschillende sterren zich willen aansluiten bij de zaak die Scarlett Johansson (36) heeft aangespannen tegen de mediagigant. Entertainmentadvocaat Matthew Belloni vermoedt dat door haar actie de “sluizen kunnen opengaan” en verwacht dat ook andere acteurs en actrices nog actie zullen ondernemen tegen machtige filmgiganten.

16 reacties

 • man vos

  1 maand geleden
  Zonder Scarlet zou deze film een pak minder succes hebben dus geld opbrengen. Dan is het toch logisch dat ze het contract moeten nakomen?of compenseren. De hoofdact op een festival is ook niet Kristof ofzo hé
 • bryan de ceuster

  1 maand geleden
  Genoeg super grote acteertalenten in Hollywood. Laat deze "sterren" gewoon vallen, en maak films met andere acteurs.
 • Jo Nijs

  1 maand geleden
  Een actrice moet acteren. En moet zich niet bemoeien met hoe en waar de film uitgebracht moet worden, vind ik eigenlijk. En in principe maakt het ook niet uit. Een actrice/acteur moet gewoon een billijke vergoeding krijgen voor elke vertoning (stream of bioscoop), maar moet niet tegen de bazen gaan zeggen waar ze wel en niet moeten vertonen, gewoon omdat ze veel geldhonger hebben. Binnenkort zeggen ze nog dat de film niet in Afrika vertoond mag worden omdat ze daar geen 12 euro kunnen betalen.
 • bart vansteenkiste

  1 maand geleden
  velen die hoogmoed hebben zullen vallen als bedelaars en nergens meer aan bak komen. u denkt toch niet dat u een rechtzaak kan winnen tegen disney , die bazen zijn zo rijk als de zee diep is. maar wat wel zeker is dat deze die denken ze nu gelijk hebben of niet , nog nergens anders meer aan bak zullen komen in LA. en daar mag u prompt op zeggen.
 • Carmen Grauwels

  1 maand geleden
  Contract is een contract hè. My boeit het niet wa zy verdient eraan maar als Disney in contract zegt: eerst in cinema, moeten ze nie 26€ vragen op zelfde dag van uitkopen film op hun streamingsapp. Als ze er recht op heeft heeft ze er recht op ongeacht het loon wat ze al ontvangen heeft.