Joséphine Baker
Volledig scherm
Joséphine Baker © photo_news

Danseres maar ook spion: Joséphine Baker als eerste zwarte vrouw bijgezet in Panthéon van Parijs

CelebritiesJoséphine Baker is als eerste zwarte vrouw in de geschiedenis bijgezet in het beroemde Panthéon van Parijs. De Amerikaans-Franse zangers had een indrukwekkend cv, want naast haar carrière in de muziek was zo ook danseres, actrice, spion en verzetsstrijder. 

3 reacties

 • Toran Korshnah

  1 jaar geleden
  Ik heb het geluk gehad haar kasteel te bezoeken. Een uitzonderlijke vrouw was ze zeker. Heeft wel haar fortuin weggefeest en stierf in berooid, als ik mij alles goed herinner.
 • maud hallett

  1 jaar geleden
  Er zijn reeds uitstekende documentaires gemaakt over haar Jean Pierre Leemans, het is dankzij het aandringen van haar kinderen dat ze werd bijgezet in het Panthéon
 • jean pierre leemans

  1 jaar geleden
  Maakt er een film van van haar bijdrage tot het verzet Het zal de moeite zijn Anders betreed ge die plaats niet
 1. Beyoncé onder vuur na omstreden optreden in Dubai: “Zij is helemaal geen bondgenoot!”
  Celebrities

  Beyoncé onder vuur na omstreden optreden in Dubai: “Zij is helemaal geen bondgenoot!”

  Beyoncé (41) ligt op de sociale media serieus onder vuur. De Amerikaanse zangeres trad afgelopen weekend op bij de opening van het hotel Atlantis The Royal in Dubai, haar eerste solo-optreden in vijf jaar tijd. Maar veel fans waren niet te spreken over de omstandigheden: er kwam veel kritiek op de vergoeding (van ruim 22,2 miljoen euro) die de zangeres kreeg voor het optreden, terwijl de mensenrechten in Dubai stevig onder druk blijven staan. “Beyoncé is helemaal geen bondgenoot van de LGBTQ+-beweging als ze optreedt in Dubai voor geld dat ze niet nodig heeft”, klonk de kritiek onder meer. De zangeres heeft nog niet gereageerd op de kritiek.
 1. “Wie had er ooit gedacht dat kannibalisme zo populair zou zijn?”: Dakota Johnson steekt de draak met Armie Hammer tijdens speech
  Celebrities

  “Wie had er ooit gedacht dat kannibalis­me zo populair zou zijn?”: Dakota Johnson steekt de draak met Armie Hammer tijdens speech

  Wie in het publiek zat tijdens het zogenaamde Taste of Sundance-diner zal zich de speech van Dakota Johnson (33) ongetwijfeld nog lang herinneren. Tijdens haar toespraak op het Sundance Film Festival verwees de ‘Fifty Shades of Grey’-actrice namelijk meerdere keren naar de kannibalistische kantjes van Armie Hammer (36), en dat tot groot jolijt van de aanwezigen.
 2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.