Cara Delevingne in mei van dit jaar.
Volledig scherm
Cara Delevingne in mei van dit jaar. © EPA

Cara Delevingne 'doneert' orgasme aan de wetenschap

Cara Delevingne wil haar orgasme aan de wetenschap 'doneren'. De 30-jarige Britse deed voor haar zesdelige documentairereeks mee aan verscheidene testen om zo bij te dragen aan onderzoek naar de zogenoemde orgasmekloof.

 1. Evenveel orgasmes of goesting als je partner krijgen? Seksuologe legt uit hoe: “Ideale seksfrequentie bestaat niet”
  PREMIUM

  Evenveel orgasmes of goesting als je partner krijgen? Seksuologe legt uit hoe: “Ideale seksfre­quen­tie bestaat niet”

  Je sleurt elkaar niet meer het bed in. Als je lief wil, dan heb jij hoofdpijn. Heb jij zin, dan ligt je partner al te ronken. Zo wordt het alweer: “Vanavond niet, schat.” Hoe overbrug je de kloof tussen de lakens? Klinisch seksuologe Chloë De Bie tipt het ABC voor meer verbinding in bed: Aanpassing, Bereidheid en Communicatie. “Manuele, orale, vaginale, anale seks, strelen en (tong)zoenen: het zijn allemaal vormen van seks.”
 2. Van het seksorgaan tussen je oren tot onze voorkeur voor grote mannen: 11 wetenschappelijke liefdesweetjes
  PREMIUM

  Van het seksorgaan tussen je oren tot onze voorkeur voor grote mannen: 11 wetenschap­pe­lij­ke liefdeswee­tjes

  Wist je dat er een aantal universele uiterlijke factoren zijn waar we massaal voor vallen? Dat je seks kan afleren? En dat ‘een gebroken hart’ echt bestaat? Het liefdeslandschap is een gevoelswereld, maar vergis je niet: heel wat (zinnenprikkelende) fenomenen kunnen we wetenschappelijk perfect verklaren. Wij verzamelden 11 razend interessante wetenschappelijke weetjes: van de link tussen je hartslag en aantrekkingskracht tot de gevolgen van lang niet kunnen rampetampen. Seks, aantrekking en liefde, het zit vaak - letterlijk - tussen de oren.
 1. Zin in seks wordt bepaald door je dirty mind. “Je brein is je belangrijkste seksorgaan”, zeggen deze 2 onderzoekers
  PREMIUM

  Zin in seks wordt bepaald door je dirty mind. “Je brein is je belangrijk­ste seksorgaan”, zeggen deze 2 onderzoe­kers

  Waarom is de kans dat mannen klaarkomen tijdens seks veel groter dan bij vrouwen? Waarom wordt de ene opgewonden van een pak slaag op de billen en heeft de andere een voetenfetisj? Seksuoloog Marieke Dewitte en neurowetenschapper Janniko Georgiadis bestudeerden hoe mensen zin krijgen in seks en geven antwoord op een aantal belangrijke vragen. “Een bevredigende ervaring is erg belonend voor je brein en smaakt naar meer. Maar seks kan je evengoed afleren.”