Eddie Izzard
Volledig scherm
Eddie Izzard © European Press Agency (EPA)

Britse komiek en acteur Eddie Izzard wil vanaf nu als “zij” door het leven gaan

CelebritiesBritse comedian Eddie Izzard wil dat mensen ‘zij’ en ‘haar’ gaan gebruiken als er over haar gesproken wordt. Dat maakte ze bekend in het televisieprogramma ‘Portrait Artist Of The Year’.

5 reacties

 • Natasja Peckelbeen

  4 weken geleden
  Had ze al veel eerder moeten doen .. Wens haar alle geluk toe !!
 • marie-rose van der haeghen

  4 weken geleden
  T’is precies de mode aan het worden . Je hoort niks anders meer , ik vind dit toch een rare trend .
 • Percy Pursewarden

  4 weken geleden
  Vroeger kwam dat ook voor hoor, Maartje, maar er werd niet zoveel ruchtbaarheid aan gegeven. Er zijn honderden beschrijvingen uit vorige eeuwen van vrouwen die als man door het leven gingen (of omgekeerd) en bijvoorbeeld dienst namen in het leger. Soms werd hun ware geslacht ontdekt bij hun dood, in vele gevallen werd het allicht nooit ontdekt. Vandaag de dag zouden we zulke mensen 'gender fluid' noemen.
 • Martine Rochtus

  4 weken geleden
  Ik ben niet tegen of voor al deze gender toestanden , maar iemand het of dat noemen onder ze geen vrouw of man is ...dat is toch een mode fenomeen ..
 • Maartje Nieuwboter

  4 weken geleden
  Hoe hard men ook probeert om dit als "normaal" te beschouwen : dat is het écht niet. Waar komt die tsunami van mentale stoornissen vandaan ? Wat zit er allemaal in ons voedsel dat onze hormonenhuishouding dermate verstoort dat we zelfs de meest basale eigenschap van onszelf - ons geslacht - niet meer kunnen of willen aanvaarden ?
 1. Hollywood prijst transgender coming-out Elliot Page: “Je hebt deze wereld toleranter en liefdevoller gemaakt”
  Celebrities

  Hollywood prijst transgen­der co­ming-out Elliot Page: “Je hebt deze wereld toleranter en liefdevol­ler gemaakt”

  De transgender coming-out van acteur Elliot Page (33) is door collega’s en vrienden zeer positief en liefdevol ontvangen. Page maakte via een post op sociale media bekend voortaan als ‘hij’ en ‘hem’ aangesproken te willen worden, al noemt Elliot zichzelf non-binair. Wat inhoudt dat hij zich noch als vrouw, noch als man identificeert. De moed van Page dit publiekelijk te delen wordt volop geprezen.
 2. Elliot Page out zich als trans persoon en dat is een big deal: “Ik kan niet wachten tot hij genomineerd is voor de Oscars bij de mannen”
  PREMIUM

  Elliot Page out zich als trans persoon en dat is een big deal: “Ik kan niet wachten tot hij genomi­neerd is voor de Oscars bij de mannen”

  Acteur Elliot Page (33) heeft op zijn Instagram aangekondigd dat hij transgender is. En de impact daarvan moeten we niet onderschatten. Hij kan het eerste transmasculiene rolmodel worden, want hij creëert veel visibiliteit. En dat is broodnodig, zeggen presentatrice Flo Windey, trans man Senne Misplon en non-binaire queer persoon Joppe De Campeneere. Die laatste twee werken allebei voor de jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero. “Ik heb nooit een voorbeeld gehad, waardoor ik lang getwijfeld heb of ik écht transgender ben.”
 1. "Vier jaar toneelschool gedaan": Jonas Van Geel toont zijn beste dansmoves
  Play
  Wat een jaar

  "Vier jaar toneel­school gedaan": Jonas Van Geel toont zijn beste dansmoves

 2. Ria geeft opmerkelijke sekstip in 'Da's Liefde'

  Ria geeft opmerkelij­ke sekstip in 'Da's Liefde'