Kanye West
Volledig scherm
Kanye West © AFP


Twitteraccount van Kanye ‘Ye' West geschorst na foto van hakenkruis en controversiële uitspraken: “Ik vind Hitler wel leuk”

CelebritiesRapper Kanye ‘Ye’ West (45) heeft voor de zoveelste keer controversiële uitspraken gedaan tijdens een interview. Dit keer had hij het over Hitler, en stelde hij dat we “de nazi’s niet constant zouden mogen dissen”. Intussen is de rapper ook verbannen van Twitter omdat hij een hakenkruis gepost had. Dat bevestigde topman Elon Musk.

19 reacties

 • Sara Peeters

  2 maanden geleden
  Hij heeft hulp nodig, dat is duidelijk. Frappant is aan deze zaak dat vrijheid van meningsuiting toch grenzen heeft. Musk legt grenzen op Twitter dat is ook voor het eerst.
 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  Iedereen weet de feiten van de moorden in concentratiekampen. Dit is echt onvoorstelbaar..
 • Martine Verack

  2 maanden geleden
  Ik denk dat hij ook een fijze los zit in zijn hoofd. Zeker weten 🤣
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Intussen is hij eindelijk terug van twitter geknikkerd (heeft veel te lang geduurd). Dit is geen vrije meningsuiting, met dergelijke woorden zet Kanye aan tot haat. Het bekende oude liedje, het is altijd de schuld van een ander (in dit geval de muziekindustrie dat zijn gedoe spuigzat is) als het minder goed gaat.
 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  Zelfs voor Musk is vrije meningsuiting niet absoluut. En terecht. Niet alles kan onder de vlag van "meningsuiting".
 1. “Tijdens de wapentraining zat hij op z’n gsm te tokkelen”: bewijsmateriaal tegen Alec Baldwin is niet mals
  PREMIUM
  Celebrities

  “Tijdens de wapentrai­ning zat hij op z’n gsm te tokkelen”: bewijsmate­ri­aal tegen Alec Baldwin is niet mals

  Alec Baldwin (64) is officieel aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag na het ongeval op de set van ‘Rust’ vorig jaar, waarbij cinematografe Halyna Hutchins om het leven kwam. Baldwin loste toen een dodelijke schot. Een jammerlijk ongeval, beweerde de acteur al die tijd, maar volgens het openbaar ministerie ging Baldwin wel degelijk meermaals in de fout. Welk bewijs hebben de aanklagers tegen hem? En welke straf riskeert Baldwin? “Tegen beter weten in richtte hij het wapen op Hutchins.”
 2. KIJK. Nick Jonas en Priyanka Chopra tonen dochtertje tijdens ceremonie op Hollywood Walk of Fame
  Celebrities

  KIJK. Nick Jonas en Priyanka Chopra tonen dochtertje tijdens ceremonie op Hollywood Walk of Fame

  Elke celebrity droomt ervan om ooit een eigen ster te krijgen op de prestigieuze Hollywood Walk of Fame. Voor de broers Joe, Kevin en Nick Jonas, oftewel de Jonas Brothers, werd deze droom eindelijk werkelijk. “Mama, papa, we did it!” Maar er was vooral één opvallende aanwezige die tijdens de ceremonie met alle aandacht aan de haal ging: Nick’s eenjarige dochtertje Malti Marie.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.