Amy Sussman/Invision/AP
Volledig scherm
PREMIUM
© Amy Sussman/Invision/AP

Biografie van Avicii beschrijft hoe dj ten onder ging: “Hij is niet tegen de muur gelopen, hij is er dwars doorheen gegaan”

CelebritiesPet achterstevoren, koptelefoon over zijn schouders gedrapeerd en de handen gespreid richting een uitzinnige mensenzee. Dat beeld van de Zweedse superster Avicii blijft - ook drie jaar na z’n dood - hangen. In ‘Tim - De officiële biografie van Avicii’, die vandaag verschijnt, wordt geschetst hoe een onzekere jongeman ten onder ging aan z’n eigen succes, mentale problemen en een destructieve spiraal van drank en drugs. “Zijn alvleesklier raakte ontstoken: meer pillen. Zijn galblaas speelde op: nog meer pillen. Dezelfde fout werd steeds weer herhaald.”

4 reacties

 • bryan de ceuster

  2 maanden geleden
  Was een enorme introvert, dus was totaal niet de juiste wereld voor hem.
 • Kjell Van daele

  2 maanden geleden
  Diene drug is voor niks goed e
 • Bram Rosseel

  2 maanden geleden
  Jammer voor die jongen was een top dj maar kon blijkbaar niet om met de roem/druk leven/geld. Had het beter veel rustiger aangedaan dan was hij er mss nog.
 • Gertie Daerden

  2 maanden geleden
  Helaas slachtoffer van zijn imago (=ego=masker=bescherming) en de grote kloof met wie iemand in werkelijkheid is. En dat is niet gezond, we worden meestal terug op onszelf geworpen, soms dmv ziekte.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.