Lili Bernard klaagt de 84-jarige Bill Cosby aan omdat de actrice door hem gedrogeerd en verkracht zou zijn.
Volledig scherm
Lili Bernard klaagt de 84-jarige Bill Cosby aan omdat de actrice door hem gedrogeerd en verkracht zou zijn. © AP/AFP - Fotomontage HLN

Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor verkrachting: slachtoffer eist 194 miljoen euro

CelebritiesDe Amerikaanse Lili Bernard (37) klaagt de 84-jarige Bill Cosby aan omdat de actrice door hem gedrogeerd en verkracht zou zijn. Ze eist een schadevergoeding van 225 miljoen dollar, zo’n 194 miljoen euro. In 2018 werd Cosby nog veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het drogeren en misbruiken van slachtoffer Andrea Constand, maar het hooggerechtshof in Pennsylvania schrapte zijn veroordeling dit jaar omdat het proces ‘oneerlijk’ zou zijn geweest.

  1. Slachtoffer Bill Cosby verbreekt stilzwijgen met eerste interview op televisie: "Hij is een seksueel, gewelddadig roofdier”
    Celebrities

    Slachtof­fer Bill Cosby verbreekt stilzwij­gen met eerste interview op televisie: "Hij is een seksueel, geweldda­dig roofdier”

    Andrea Constand (48), één van de vrouwen die Bill Cosby (84) aanklaagden wegens seksueel misbruik, reageert dinsdag in een interview met NBC News voor het eerst op de vrijlating van de komiek twee maanden geleden. Cosby mocht de gevangenis verlaten nadat de hoogste rechter in de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn veroordeling nietig had verklaard.