Alec Baldwin.
Volledig scherm
Alec Baldwin. © Brunopress

Alec Baldwin houdt vol dat hij niet financieel aansprakelijk is voor schietincident

CelebritiesAlec Baldwin blijft erbij dat hij niet aansprakelijk is voor het schietincident op de filmset van Rust. In oktober schoot de 63-jarige acteur per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins dood. Zijn advocaat heeft vandaag bij de rechtbank documenten ingediend waarin staat dat Baldwin niet financieel verantwoordelijk gehouden mag worden, omdat hij en Hutchins ervan overtuigd waren dat het wapen ongeladen was, aldus The New York Times.

4 reacties

 • Eveline Van den Hout

  4 maanden geleden
  Noch Baldwin noch de producers zullen betalen want het is de verzekeringsmaatschappij die de nabestaanden zal vergoeden. Dergelijke zaken zijn gedekt in vooraf afgesloten polissen (verzekeringscontracten).
 • Michel Jacobs

  4 maanden geleden
  Als acteur is het evident dat hij niet aansprakelijk is. Als hij ook (co-)producer of regisseur of financier is van het project zou dat wel eens anders kunnen liggen.
 • Johan Buelens

  4 maanden geleden
  In de eerste plaatse was het de Prop Master die in de fout ging door de wapens te laten gebruiken voor recreatief schietwerk tussen de scenes in en daarna nogmaals door niet na te kijken of de echte munitie was verwijderd en vervangen door losse flodders. Het gebruik van echte wapens geeft authenticiteit aan films en je ziet weldegelijk het verschil tussen het gebruik van echte en plastieken wapens. Alleen al omgang, maar om een acteur verantwoordelijk te stellen, voor fouten van een crewmate...
 • Peter van Nieuwpoort

  4 maanden geleden
  Die Amerikanen denken enkel in geld. Je schiet iemand dood en gelijk vliegen de miljoenen rond. Je moet je afvragen waarom er een echt pistool op een filmset gebruikt wordt! En dan gaan straffen, gevangenis wel te verstaan en géén oneindig luxeleven voor de nabestaanden die ineens enkel dollartekens zien.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.