De Amerikaanse acteur Bill Cosby na zijn vrijlating.
Volledig scherm
De Amerikaanse acteur Bill Cosby na zijn vrijlating. © REUTERS

Aanklagers willen zaak tegen Bill Cosby (84) heropenen

Aanklagers hebben het hooggerechtshof in de Amerikaanse staat Pennsylvania verzocht de misbruikzaak tegen de Amerikaanse acteur Bill Cosby te heropenen. De veroordeling van Cosby voor seksueel misbruik werd eerder dit jaar geschrapt omdat het proces oneerlijk is geweest.

 1. Slachtoffer Bill Cosby verbreekt stilzwijgen met eerste interview op televisie: "Hij is een seksueel, gewelddadig roofdier”
  Celebrities

  Slachtof­fer Bill Cosby verbreekt stilzwij­gen met eerste interview op televisie: "Hij is een seksueel, geweldda­dig roofdier”

  Andrea Constand (48), één van de vrouwen die Bill Cosby (84) aanklaagden wegens seksueel misbruik, reageert dinsdag in een interview met NBC News voor het eerst op de vrijlating van de komiek twee maanden geleden. Cosby mocht de gevangenis verlaten nadat de hoogste rechter in de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn veroordeling nietig had verklaard.
 2. “Hij droeg een wapen tijdens de seks”: dit gebeurde er dusver op het proces tegen R. Kelly
  PREMIUM
  Celebrities

  “Hij droeg een wapen tijdens de seks”: dit gebeurde er dusver op het proces tegen R. Kelly

  Meer dan twee weken is het proces tegen R. Kelly (54) al bezig en daarmee zijn we zo ongeveer op de helft. We vatten de belangrijkste getuigenissen voor u samen - over omkoping van een ambtenaar, seks met een wapen op je gericht, besmettingen met herpes en het misbruik van een minderjarige jongen. En, ook belangrijk, we kijken naar het netwerk van medewerkers die het misbruik mogelijk maakten. “R. Kelly had nooit een lange periode kunnen doen wat hij deed, zonder dat er mensen waren die dingen voor hem regelden en hem steunden.”
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Vrouw en kinderen van Bill Cosby willen geld zien: “Ze zijn bang dat hij zijn fortuin zal spenderen aan het herstellen van zijn reputatie”
  PREMIUM
  Celebrities

  Vrouw en kinderen van Bill Cosby willen geld zien: “Ze zijn bang dat hij zijn fortuin zal spenderen aan het herstellen van zijn reputatie”

  Hij heeft bijna drie jaar in de cel gezeten, werd vorige maand vrijgelaten en is van plan zijn reputatie te herstellen, maar weinigen denken dat Bill Cosby (84) daarin zal slagen. Zelfs zijn eigen familie heeft grote twijfels en Cosby’s kinderen en vrouw eisen dat de man eerst voor hen met geld over de brug komt, vooraleer zijn fortuin te verkwisten aan een mediacampagne die toch nergens zal op uitdraaien.