De Bee Gees in 1977.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bee Gees in 1977. © Getty

45 jaar geleden braken de Bee Gees door, al liep dat niet van een leien dakje: “We hadden geen rooie cent”

CelebritiesDit jaar is het 45 jaar geleden dat ‘Saturday Night Fever’ het levenslicht zag, tot op de dag van vandaag een van de best verkochte platen ooit. Hofleverancier van het album: de Bee Gees, de band die bestaat uit Barry (76), Robin (†, 62) en Maurice (†, 53) Gibb. De drie broers hadden eind jaren 70 al een hele weg afgelegd en mochten van geluk spreken dat ze überhaupt nog bestonden. In twee delen blikken we terug op hun pad naar succes en hun spectaculaire val nadien. Vandaag: hun moeilijke jeugd, de bijna-doodervaring van Robin, hun eerste split en hun definitieve doorbraak, met dank aan Eric Clapton. “Wat hen is overkomen, was ongekend in de populaire muziek.”

10 reacties

 • Dirk Ferket

  4 maanden geleden
  Dit is een beperkte samenvatting van de documentaire How can you mend a broken heart.En wat een onozele titels.Zeker die voor deel twee.Wat een respect voor een van de meest succesvolle popgroep uit de geschiedenis.Suzanne Mastbroek je hebt het weer eens gepresteerd om de Bee Gees weer eens in een slecht daglicht te plaatsen dankzij die onozele titels.Gelukkig zijn er veel grote artiesten die wel respect hebben en hadden.
 • Anna-Maria Demesmaeker

  4 maanden geleden
  Dat was muziek in die tijd dat komt nooit meer terug formidabele top 😉😄👍❤️
 • Gregory Vandenameele

  4 maanden geleden
  Ook minder bekende liedjes zijn top songs,BEEGEES forever!
 • Jellis Van Herzele

  4 maanden geleden
  prachtige liedjes. Meer kan ik er niet over zeggen.
 • Gerda Haubourdyn

  4 maanden geleden
  PRACHTIGE muziek mooie stijl top trio.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.