Mimi Lamote
Volledig scherm
Mimi Lamote © NINA

Zo verliep het parcours van Mimi Lamote, ceo bij Mayerline: “Als je de dingen wil veranderen, heb je iedereen nodig”

Op een dag vind je de job van je dromen, maar daar gaat vaak een hele (hobbelige) weg aan vooraf. Elke week vertelt een straffe madam over haar carrière. Van de grappigste flaters tot de meest gênante momenten en grootste successen. Deze week: Mimi Lamote (55), ceo bij Mayerline.

1 reactie

 • Patrick morel

  2 jaar geleden
  En niet iedereen wil meewerken want sommigen voelen zich bedreigd en denken dat veranderen wil zeggen dat ze het niet goed doen. Daarom zijn er bedrijven die ter plaatse blijven trappelen en zweren bij de oude cultuur en andere die rap groeien en de goede mensen kunnen aantrekken.
 1. Hanna en Françoise werken bij defensie: “De emancipatiestrijd is hier al zo goed als gestreden”
  PREMIUM
  13

  Hanna en Françoise werken bij defensie: “De emancipa­tie­strijd is hier al zo goed als gestreden”

  “Ik ben heel jong en ik ben een vrouw. Maar ik geef wel leiding aan een tiental soldaten, die me zonder uitzondering respect tonen. Dat is normáál, hier in het leger.” Hanna (24) en Françoise (49) werken bij defensie, de een begint net als sergeant, de ander schopte het tot luitenant-kolonel. Bijna een op de tien Belgische militairen is ondertussen een vrouw, maar “defensie zal nog een tijdje een mannenbastion blijven”, gelooft Kamerlid Jasper Pillen (Open Vld). Zo ervaren Françoise en Hanna dat niet. “Nergens krijg je zo veel kansen om als vrouw de touwtjes in handen te nemen.”
 2. Vergaderen in een knap herenhuis of op Ibiza? Het kan, dankzij de nieuwe ‘Airbnb voor telewerkers’

  Vergaderen in een knap herenhuis of op Ibiza? Het kan, dankzij de nieuwe ‘Airbnb voor telewer­kers’

  Waarom thuis telewerken, met de kinderen van de buren die al gillend rondlopen in hun tuin en het eentonige bureau dat je elke dag opwacht? Het kan ook anders. Met zicht op zee, bijvoorbeeld. Of je kan er een citytrip aanbreien. Het nieuwe platform Deskalot richt zich op mensen die even willen ontsnappen aan de eenheidsworst van het thuiswerken. Dat doen ze door kantoren op - soms supercoole - locaties te verhuren.