Kim Maes
Volledig scherm
© Kim Maes

Zo maakte Kim van haar webshop een succes: "Fuck it, ik ga het gewoon doen zoals ik zelf wil"

#girlboss reeksZelfstandige worden in België is duur en de combinatie met een gezin en een sociaal leven is lastig. En hoewel het een vreselijk stereotype is, beslissen vooral vrouwen daardoor om het niet te doen (de verhouding is nog steeds maar 60-40). Toch zijn er jonge vrouwen die wél een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met zo'n straffe madam die de sprong aandurfde. Vandaag is make-upartieste Kim Maes (40) aan het woord, die op haar webshop Blos verzorgingsproducten, make-up, parfum en home items verkoopt.

 1. OPROEP. Word jij er warm of eerder heel erg koud van om terug naar kantoor te moeten gaan?

  OPROEP. Word jij er warm of eerder heel erg koud van om terug naar kantoor te moeten gaan?

  September is dit jaar wel héél speciaal: niet alleen kinderen moeten terug naar school, ook veel volwassenen moesten voor het eerst weer verplicht naar kantoor. Want sinds het begin van deze maand adviseert de overheid na een periode van zo’n anderhalf jaar niet langer aan bedrijven om te telewerken. Met andere woorden: veel werknemers moeten sinds 2 weken terug gedeeltelijk of volledig naar kantoor, en NINA wil graag weten hoe dat ervaren wordt.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. "Kendall Jenner en Gigi Hadid dragen mijn kleren nu, maar ik heb zwarte sneeuw gezien in het begin"
  #girlboss reeks

  "Kendall Jenner en Gigi Hadid dragen mijn kleren nu, maar ik heb zwarte sneeuw gezien in het begin"

  Zelfstandige worden in België is duur en de combinatie met een gezin en een sociaal leven is lastig. En hoewel het een vreselijk stereotype is, beslissen vooral vrouwen daardoor om het niet te doen (de verhouding is nog steeds maar 60-40). Toch zijn er steeds meer jonge vrouwen die wél een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met zo'n straffe madam die de sprong aandurfde. Vandaag is Noenoe Roevens (44) aan het woord, die twee jaar geleden de yoga- en gymlijn Nunu Activewear lanceerde.
 2. Lies maakt zelf handtassen: "Door social media heb ik beslist om er een merk van te maken"
  #girlboss reeks

  Lies maakt zelf handtassen: "Door social media heb ik beslist om er een merk van te maken"

  Zelfstandige worden in België is duur en de combinatie met een gezin en een sociaal leven is lastig. En hoewel het een vreselijk stereotype is, beslissen vooral vrouwen daardoor om het niet te doen (de verhouding is nog steeds maar 60-40). Toch zijn er jonge vrouwen die wél een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met zo'n straffe madam die de sprong aandurfde. Vandaag is de Antwerpse handtassenontwerpster Lies Mertens aan het woord die focust op duurzame en tijdloze lederwaren maken.
 3. Myriam (20): "Als ik 's avonds achter mijn computer zit en mijn vrienden op café gaan, voel ik mij precies veertig"
  #girlboss reeks

  Myriam (20): "Als ik 's avonds achter mijn computer zit en mijn vrienden op café gaan, voel ik mij precies veertig"

  Zelfstandige worden in België is duur en de combinatie met een gezin en een sociaal leven is lastig. En hoewel het een vreselijk stereotype is, beslissen vooral vrouwen daardoor om het niet te doen (de verhouding is nog steeds maar 60-40). Toch zijn er jonge vrouwen die wél een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met zo'n straffe madam die de sprong aandurfde. Vandaag is Myriam Ayari (20) aan het woord, de zeer jonge vrouw achter het succesvolle wenkbrauwsalon House of Brows en de aanpalende koffiebar Riad Antwerp.
 4. De ‘burn-out break’, een nieuwe trend? Ook bedrijf Bumble sluit een week om werknemers op adem te laten komen

  De ‘burn-out break’, een nieuwe trend? Ook bedrijf Bumble sluit een week om werknemers op adem te laten komen

  Datingapp Bumble heeft de deuren een week gesloten om al zijn personeel vijf extra dagen betaald verlof te geven. Het bedrijf wil zo de kans op burn-outs onder zijn werknemers verkleinen. LinkedIn deed in april al hetzelfde. De Britse krant The Guardian doopt het de ‘burn-out break’. “We kunnen alleen maar deftig afstand van het werk nemen als we daartoe verplicht worden.”