Volledig scherm
© JusRé

"Zelfstandige worden met een gezin was geen gemakkelijke stap"

#girlboss reeksHoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is (de verhouding is nog steeds maar 60-40), zijn er toch steeds meer vrouwen die een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met een vrouw die de sprong aandurfde. Want zij inspireren! Vandaag aan het woord: Valérie Lemahieu (32). Een jonge mama van twee die amper drie weken geleden JusRé lanceerde, haar eigen gamma aan cold pressed juices.

 1. "Zelfstandige zijn betekent tijd voor jezelf: je doet wat je het liefste doet en je hebt meer grip op je leven"
  #girlboss reeks

  "Zelfstan­di­ge zijn betekent tijd voor jezelf: je doet wat je het liefste doet en je hebt meer grip op je leven"

  Hoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is (de verhouding is nog steeds maar 60-40), zijn er toch steeds meer vrouwen die een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met een vrouw die de sprong aandurfde. Want zij inspireren! Vandaag is juwelenontwerpster Ingrid Verhoeven aan het woord, die in 2011 volledig zelfstandig werd na jaren te werken voor andere ontwerpers.
 2. Belgische wereldverbeteraars: 5 micro-ondernemers met een missie. “Alles is gegroeid uit een persoonlijke frustratie”
  PREMIUM

  Belgische wereldver­be­te­raars: 5 mi­cro-onderne­mers met een missie. “Alles is gegroeid uit een persoonlij­ke frustratie”

  Ze hebben geen keuze. Hun hart geeft hen in dat ze zich moéten inzetten voor de natuur of hun medemens. De Belgische Lenja (28) creëerde ’s werelds eerste circulaire zonnebrillenmerk. Isabel (36) ontwikkelt ecologische luiers. François (38) is het brein achter het sociale succesverhaal Helpper. Ruth (22) zorgt ervoor dat minder bruidsjurken in de vuilnisbak belanden. En Stefanie (29) gaat de strijd aan met stress. Vijf kleine ondernemers met één grote missie: de wereld een beetje mooier maken.
 3. "Op vakantie, 's avonds en in het weekend zijn we aan het werk, maar is dat een nadeel?"
  #girlboss reeks

  "Op vakantie, 's avonds en in het weekend zijn we aan het werk, maar is dat een nadeel?"

  Hoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is (de verhouding is nog steeds maar 60-40), zijn er toch steeds meer vrouwen die een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met een vrouw die de sprong aandurfde. Want zij inspireren! Vandaag is Miriam Rouw (29) aan de beurt, die in 2014 de beauty en lifestyle winkel Fin du Jour opende in Gent. Dankzij het overweldigend succes opende ze een jaar later al een tweede filiaal in Kortrijk en ondertussen liggen ook de plannen voor een derde op tafel.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?