Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Wat kan je doen als een collega uitvalt met een burn-out?

Een medewerker die uitvalt vanwege stress, burn-out, … kan voor veel ongemak zorgen op de werkvloer. Meestal was er geen tijd voor een goede overdracht of voorbereiding. Vervangen is vaak niet de eerst gekozen oplossing (“misschien valt het wel mee”). Een mogelijke reactie van collega's en leidinggevenden is om geërgerd te zijn. De “achterblijvers” ondervinden ongemak door de uitval van hun collega. Er valt een radertje weg, wat extra werkdruk voor de anderen betekent. Psychologe Anouck Heulot van Adviescentrum Pobos - gespecialiseerd in burn-out en trauma - geeft vijf tips voor de achterblijvers.

7 reacties

 • Danielle Duym

  4 jaar geleden
  Uiteraard zijn er mensen met een echte burn-out maar de meeste gevallen die ik ken, zijn vooral mensen die niet tevreden zijn door de gang van zaken en zich zo wreken op de werkgever en/of collega's. Het gaat met andere woorden over mensen die dikwijls totaal onprofessioneel of lui zijn. Het is door zulke mensen dat de echte zieken nu lastig gevallen worden. Niet dat die "fakers" daar wakker van liggen...
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  of een emmer ijswater over zijn of haar verdoemenis kappen ,zijn ze gelijk terug wakker,een ziekte van de moderne tijd noem wij oudjes dat
 • emiel wouters

  4 jaar geleden
  Een burn-In feestje organiseren.
 • Xsarilde Willis

  4 jaar geleden
  Bwah goed en wel dat die een burn-out heeft. Maar dat is niet binnen een week opgelost dus moet er wel degelijk vervaning komen om de collega's van een burn out te behoeden. Mag je nog zo op je kop gaan staan, iedereen is vervangbaar als het erop aankomt. Jobverzekering zou niet mogen.
 • Caroline Bex

  4 jaar geleden
  Een collega valt uit door een burn-out en de anderen moeten dit maar opvangen door overwerk, extra inspanning en het intrekken van verlof! Dit meestal zonder vergoeding of appreciatie... En dan vallen ook deze mensen weg, wegens een burn-out! Burn-out lijkt wel besmettelijk ziekte!
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.