Guy en zijn partner Véronique/Rika Ponnet.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy en zijn partner Véronique/Rika Ponnet. © rv/Carmen De Vos

Wat als je geliefde een workaholic is? Guy getuigt over zijn partner en relatietherapeut Rika geeft tips. “Ik geloof niet in qualitytime”

Je met veel passie smijten voor je job, daar is natuurlijk niets mis mee. Maar partners van workaholics betalen daar soms de prijs voor. Weinig tijd samen, het huishouden dat grotendeels op jouw schouders rust en gesprekken die verstoord worden door die onophoudelijk rinkelende smartphone. Guy (64) vertelt hoe het is om samen te leven met een workaholic, relatietherapeut Rika Ponnet geeft tips om er als partner mee om te gaan. “In onze reiskoffer moet er steevast ruimte vrijgehouden worden voor de laptop en een printer.”

 1. Amanda Gorman wordt eerste Global Changemaker van Estée Lauder: “Dit is mijn moment om de wereld te vertellen wat er moet gebeuren”

  Amanda Gorman wordt eerste Global Changema­ker van Estée Lauder: “Dit is mijn moment om de wereld te vertellen wat er moet gebeuren”

  De wereld viel als een blok voor Amanda Gorman (23) toen ze op de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden haar gedicht ‘The Hill We Climb’ citeerde. Nog voor ze de trappen van het Capitool in Washington afliep, wist de dichteres dat haar leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Ze kreeg de ene miljoenendeal na de andere, en één voorstel kon haar overtuigen, dat van Estée Lauder. Daar had ze een goede reden voor, want Amanda wordt de eerste Global Changemaker van het merk.
 1. Millennials verheerlijkten workaholic ‘girlboss’, maar Gen Z kijkt op naar aan wellness verslaafde ‘that girl’. Prof: “Nadruk ligt vooral op individualisme”

  Millenni­als verheer­lijk­ten workaholic ‘girlboss’, maar Gen Z kijkt op naar aan wellness verslaafde ‘that girl’. Prof: “Nadruk ligt vooral op individua­lis­me”

  Herinner je je de ‘girlboss’ nog? Die term werd door Gen Z in een nieuw jasje gestoken en ‘that girl’ gedoopt, met een hashtag die al meer dan 639 miljoen keer bekeken is. Een exacte definitie voor ‘that girl’ (vrij vertaald ‘dát ene meisje’) is er niet, maar het heeft alles te maken met je leven perfect op orde hebben. Is het idealiseren van die levensstijl wel zo’n gezonde tendens? Twee professoren aan het woord: “Nadruk ligt vooral op individualisme.”
 2. Ontwerpster Katrien Herdewyn scoort tot in Silicon Valley met hightech schoendesign: “Een paar van mijn relaties sneuvelden door mijn schoenen”

  Ontwerp­ster Katrien Herdewyn scoort tot in Silicon Valley met hightech schoende­sign: “Een paar van mijn relaties sneuvelden door mijn schoenen”

  Ze pendelt tussen België en San Francisco, om consulting te geven aan start-ups in Silicon Valley. Maar het hart van ingenieur en ontwerpster Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk ‘Elegnano’. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad, vertelt ze in NINA.
 3. Trend in de bedrijfswereld: spontane vakantiedagen om burn-out te vermijden. “Wie lange dagen maakt, is niet per se werkverslaafd”

  Trend in de bedrijfswe­reld: spontane vakantieda­gen om burn-out te vermijden. “Wie lange dagen maakt, is niet per se werkver­slaafd”

  Pop-up vakantiedagen, selfcare-verlof of wellbeing days. Sinds het begin van de pandemie lassen steeds meer bedrijven wereldwijd spontane vakantiedagen in voor hun (uitgebluste) werknemers om een burn-out te vermijden. Arbeidspsycholoog Tom Dijckmans neemt de trend onder de loep. Want een nobel initiatief is het zeker, maar hebben die vrije dagen ook het beoogde effect?