Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Waarom we in de toekomst net wél terug naar kantoor zullen willen. “Op de werkvloer weet je beter wat je waard bent”, zegt bedrijfspsycholoog

Met drie vaccins op de plank lijkt het einde van de lockdown – en, als we even mogen dromen, van de pandemie – in zicht. Zullen we met z’n allen dan weer naar kantoor gaan? Laat ons hopen van wel. Want al verloopt thuiswerk nu vlotjes, op kantoor werken, fysiek omringd door collega’s, komt met een hele resem voordelen. Voor je mentale welzijn, je werkprestaties en je carrière. Professor bedrijfspsychologie Bart Wille: “Je deelt lief en leed aan de koffiemachine.” 

20 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  De oplossing is natuurlijk 50/50. In de voormiddag 4 uren werken op kantoor en in de namiddag, 4 uren werken thuis. Want 9u per dag opgesloten zitten met (niet-zelfgekozen) collega's, dàt zou men apen en honden niet aandoen: 9u samenzetten in 1 hok. Er zou dringend zoiets als een 'Gaia voor Mensen' moeten opgericht worden. Bazen hebben er geen enkel benul van, hoe hun werknemers het werk soms als een 'gevangenis' ervaren.
 • Danielle Duym

  2 jaar geleden
  Door wie wordt deze prof betaald? Wiens brood men eet, diens woord men spreekt...
 • Gert Van Bunderen

  2 jaar geleden
  Wat een onzin titel, ik zou niet liever hebben dan altijd thuis te werken en met mij zovelen. Sociale contacten heb je op vele andere plaatsen: café, vereniging, sportclub, etc. maar niet op het werk daar heb je collega's.
 • Catherine Mistiaen

  2 jaar geleden
  Het papierloze kantoor was in de jaren 1990 een toekomstdroom, die nu een utopie gebleken is: er wordt meer dan ooit geprint. Meerdere papieren A4tjes kan men naast elkaar op het bureau leggen, vergelijken en manipuleren. Een computerscherm is ocharme 1 A4tje. Dan zijn zelfs 4 PC's niet genoeg. Als alle dossiers zich bevinden op kantoor, moeten in- en uitgenomen worden en bekeken door verschillende partijen, is thuiswerk onmogelijk.
 • Karel Verschueren

  2 jaar geleden
  Ik sluit me volledig aan bij de vorige opmerkingen , thuiswerk mag en zelfs hopelijk vast blijven /worden en ieder zijn keuze maar voor mij ook ideaal ik kan gerust werken dus laat dat voor degene die willen dan de vaste trend zijn , ik ben meer dan voorstander