Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Waar zijn die handjes? Zo gebruik je lichaamstaal tijdens videomeetings

Ook al glijden we stilaan uit de coronaquarantaine, toch blijft thuiswerken – tjah ... – een blijvertje. En ook de videovergaderingen zullen we erbij moeten nemen. Tot grote frustratie van velen, want vier op de vijf werknemers geven de voorkeur aan fysieke meetings en babbels aan het koffieapparaat. Gelukkig kan dat voor een deel verholpen worden door meer lichaamstaal te gebruiken tijdens videocalls, zegt Eva Vissers, expert in non-verbale communicatie.

1 reactie

  • Jeroen Custers

    2 jaar geleden
    Een reden te meer om telewerken af te schaffen. Nogmaals het bewijs dat volledig van thuis werken niet mogelijk is.
  1. Komt er ook bij ons binnenkort een ‘recht op deconnectie’? Prof: “Slechte balans tussen werk en privé is recept voor vroegtijdig uitvallen”

    Komt er ook bij ons binnenkort een ‘recht op deconnec­tie’? Prof: “Slechte balans tussen werk en privé is recept voor vroegtij­dig uitvallen”

    Sinds we thuiswerken is de grens tussen ons privé- en professionele leven steeds meer vervaagd. Want na een lange werkdag aan je geïmproviseerd bureau de knop omdraaien, is moeilijk. Daarnaast zijn we volgens een grootschalige studie ook een pak meer beginnen werken sinds de pandemie. Dat wakkerde het debat aan om een algemeen ‘recht op deconnecteren' in te voeren in de bedrijfscultuur, zoals in Spanje, Italië en Frankrijk al het geval is. Kan dat ook bij ons? Christophe Vanroelen, professor arbeidssociologie aan de Vrije Universiteit Brussel: “Het is de verantwoordelijkheid van de baas om ervoor te zorgen dat de werkdag goed afgebakend is.”