Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Waar zijn die handjes? Zo gebruik je lichaamstaal tijdens videomeetings

Ook al glijden we stilaan uit de coronaquarantaine, toch blijft thuiswerken – tjah ... – een blijvertje. En ook de videovergaderingen zullen we erbij moeten nemen. Tot grote frustratie van velen, want vier op de vijf werknemers geven de voorkeur aan fysieke meetings en babbels aan het koffieapparaat. Gelukkig kan dat voor een deel verholpen worden door meer lichaamstaal te gebruiken tijdens videocalls, zegt Eva Vissers, expert in non-verbale communicatie.

1 reactie

 • Jan Claes

  11 maanden geleden
  Een reden te meer om telewerken af te schaffen. Nogmaals het bewijs dat volledig van thuis werken niet mogelijk is.
 1. Olga Leyers (23) & haar BFF’s, de ambitieuze generatie die weet wat ze wil: “Ik was een tijdje blind voor mijn eigen geluk”
  PREMIUM

  Olga Leyers (23) & haar BFF’s, de ambitieuze generatie die weet wat ze wil: “Ik was een tijdje blind voor mijn eigen geluk”

  Dat we Olga Leyers (23) al meer dan een jaar niet op televisie zien, is geen toeval. De jongste dochter van clan Leyers focust exclusief op haar studies rechten. Ze woont voor het eerst in haar leven alleen en heeft ook in de liefde een zekere rust gevonden. “Ik ben gelukkiger dan ooit. Het voelt als Olga 2.0.” Een exclusief interview met Olga en haar beste vriendinnen: zus Billie Leyers, actrice Jennifer Heylen en ontwerpster Lisa Hanze.
 2. Burn-out vermindert promotiekansen met derde: “Problematisch”
  6

  Burn-out vermindert promotie­kan­sen met derde: “Problema­tisch”

  Mensen met een burn-out die terug aan de slag gaan bij hun oude werkgever maken een derde minder kans om promotie te krijgen. Dat blijkt uit een studie van de faculteiten economie en psychologie van de UGent waar ook Het Nieuwsblad over bericht. "Dat is natuurlijk problematisch, aangezien velen na hun burn-out opnieuw aan de slag gaan bij hun 'oude' werkgever", zegt arbeidseconoom Stijn Baert, die mee het onderzoek verrichtte.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”