Getty Images/Twitter @inga_pop
Volledig scherm
© Getty Images/Twitter @inga_pop

“Vrouwen zijn positiever.” Studie toont grote verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke leiders

Een nieuwe studie binnen de ruimtevaart toont grote verschillen tussen vrouwelijke en mannelijke leiders. En de vrouwelijke stijl van leidinggeven komt met grote voordelen voor zulke extremere werksituaties, vindt onderzoeker dr. Inga Popovaité. Een leiderschapsexpert licht toe of mannelijke en vrouwelijke leiders nu echt zo anders zijn, en of dat zo zal blijven. “Zelfs empathie is te ontwikkelen, of je nu vrouw bent of man.”

  1. Een groter brein, dus cognitief sterker? Dat meer mannen aan de top staan kan je biologisch niet verklaren, zeggen experts

    Een groter brein, dus cognitief sterker? Dat meer mannen aan de top staan kan je biologisch niet verklaren, zeggen experts

    Of het nu gaat om de politiek, de sportwereld of academische kringen, het aantal mannen aan de top is talrijker. Al lange tijd wijten wetenschappers dat aan de biologische verschillen: dankzij het grotere, mannelijke brein zouden ze cognitief sterker zijn. Een grootschalige studie, waarbij meer dan 10.000 eerdere onderzoeken geanalyseerd werden, verwijst die stelling nu definitief naar de vuilbak.
  2. Er zijn steeds meer ‘superpendelaars’. Chloë (23) en Sofie (44): “Soms lijkt mijn dag alleen uit werken te bestaan”

    Er zijn steeds meer ‘superpen­de­laars’. Chloë (23) en Sofie (44): “Soms lijkt mijn dag alleen uit werken te bestaan”

    Duurt het langer dan anderhalf uur voor je van je voordeur tot aan je bureau bent? Dan ben je een ‘superpendelaar’. Opvallend: sinds het coronavirus de bedrijfswereld hertekende, zit ver pendelen in de lift. Chloë (23) en Sofie (44) vertellen wat hen drijft om de afstanden te overbruggen, mobiliteitsexpert prof. dr. Cathy Macharis geeft duiding. “Ik ben liever langer onderweg en gepassioneerd door mijn werk, dan dat ik dichter bij huis mijn ei niet kwijt kan.”