Foto door Omar Lopez op Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Omar Lopez op Unsplash

Voor millennials is openlijk praten over loon geen taboe meer, voor jou wel?

Praten over je loon met collega’s, vrienden en familie is voor veel mensen een taboe. Maar millennials - tegendraads dat ze zijn – hebben daar veel minder problemen mee. Uit een onderzoek van de financiële website The Cashlorette blijkt dat 63 % van de millennials tussen 18 en 36 vrijuit praat over hun loon met familieleden, 48 % bespreekt inkomsten met vrienden en 30 % heeft het erover met collega’s.

13 reacties

  • Timmie Smet

    5 jaar geleden
    De voornaamste redenen dat ik niet wil weten wat collega's verdienen: 1) Ik zou me snel minderwaardig voelen. 2) Ik ben de nieuweling in het team die minder kan, trager werkt, en die zich nog moet bewijzen. Het is wel zo dat ik tijdens de laatste 2 jobswitches loon heb moeten inleveren, dus ik vermoed wel dat ik een beetje onderbetaald wordt. Daarom blijf ik ook uitkijken naar iets anders, want voor mij is deze situatie niet lang houdbaar.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    De enige die voordeel heeft bij dat vrome gezwijg van het bange Vlaminkje, is de werkgever. Veel mensen zouden een hartverzakking krijgen bij het zwart op wit zien wat collega's 'verdienen' voor exact hetzelfde werk. In de privé geldt de wet van de luidruchtigste met de minste scrupules. Een competente, loyale introvert zal altijd minder krijgen dan een iets minder getalenteerde brulboei die goed kan doen alsof. En als dat niet waar is, is er geen reden om open kaart te spelen.
  • CV DL

    5 jaar geleden
    Openlijk overdrijven
  • Dany Herman

    5 jaar geleden
    889 Euro na meer dan 40 jaar werken met één dagwerkloosheid
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Politici die het voorbeeld moeten geven zwijgen ook veelal in alle talen. Als iemand zegt dat hij een pensioentje heeft van 985 euro; wat moet je daarop zeggen?