Unsplash/Andrew Ruiz
Volledig scherm
© Unsplash/Andrew Ruiz

Top 10 van meest stresserende beroepen ter wereld

Onregelmatige uren, een torenhoge werkdruk, vervelende klanten... Je beroep kan behoorlijk wat stress met zich meebrengen. Dit zijn de 10 meest stressvolle beroepen ter wereld volgens de carrièrewebsite CareerCast.

  1. Pegie (45) staat aan de top van de Belgische voetbalbond: “Een man in mijn positie hadden ze bij grote hervormingen harder aangepakt”
    PREMIUM

    Pegie (45) staat aan de top van de Belgische voetbal­bond: “Een man in mijn positie hadden ze bij grote hervormin­gen harder aangepakt”

    De voetbalwereld is ongetwijfeld een van de laatste mannenbastions in België. Maar daar begint verandering in te komen. Zo wordt er tegenwoordig ook een Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt. De Red Flames krijgen meer en meer aandacht. En Pegie Leys (45) drong als eerste vrouw ooit door tot aan de top van de voetbalbond. Waarom dat zo’n huzarenstukje is, vertelt ze zelf. “Ik had een team met overwegend mannen. En op mijn eerste werkdag kwam ik daar binnen op hoge hakken, met mijn sjakosj, als hun nieuwe baas, terwijl ze me totaal niet kenden.”