Een typisch thuiswerkscenario voor mensen met een kat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een typisch thuiswerkscenario voor mensen met een kat. © Getty Images

Thuiswerk blijkt minder geschikt voor mentaal zware taken

Telewerken is opnieuw de norm. Maar is dat wel goed? Het is een twijfelgeval: schakers die online spelen maken grotere fouten, en hetzelfde geldt voor online-werkers, blijkt uit een studie. Online werken moet daarom niet te gemakkelijk de norm worden. Economisch onderzoeker Dainis Zegners licht toe: “Voor mentaal zware taken lijkt de aanwezigheid van collega’s belangrijk om scherp te blijven en in de juiste sfeer te raken.”

2 reacties

 • Cris Verwilligen

  2 maanden geleden
  kan ik begrijpen: ik heb altijd werk en privé gescheiden gehouden omdat ik constant geconcentreerd moet blijven. Sinds ik verplicht thuis moet werken, loopt werk en privé constant in elkaar zodat ik 's avonds uitgeput ben. En ja, ik zie dat ik meer fouten maak die ik normaal niet zou maken en energie verspeel als ik thuiswerk. Misschien dat dit voor sommigen kan werken, maar voor mij niet. Mag nooit een verplichting zijn, enkel op vrijwillige basis. Werk veel sneller en efficienter op kantoor.
 • Johnny L Verhoeven

  2 maanden geleden
  vroeger was ik thuis en gerust; Nu ben ik thuis en als mijn baas niet kan slapen stuurt hij nog een mail midden in de nacht en verwacht dat ik antwoord; Ik werk tenslotte van thuis;
 1. Nathalie Francken (44), zus van politicus Theo Francken, over haar hoge functie bij de Wereldbank “Corona betekent véél werk voor ons”

  Nathalie Francken (44), zus van politicus Theo Francken, over haar hoge functie bij de Wereldbank “Corona betekent véél werk voor ons”

  Theo Francken (42) beschrijft zijn grote zus als het alerte, hevige kind dat tijdens de autorit naar Zuid-Frankrijk tien uur wakker bleef, afritten telde en bleef vragen hoe ver het nog was. Die kwieke geest vertaalt zich nu in een topjob. Nathalie Francken (44) verhuisde twee jaar geleden naar Washington D.C. om plaatsvervangend directeur te worden bij de Wereldbank. Maar was Nathalie een quizvraag, dan raakte zelfs alwetende Ella Leyers niet veel verder dan ‘zus van politicus Theo’. Tijd om persoonlijk te worden met NINA.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'