Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Taken uitstellen, minder werken en vaker 'nee' zeggen, kan een burn-out voorkomen"

We worden de laatste jaren om de oren geslagen met berichten over burn-out en iedereen kent intussen minstens één iemand die eraan ten prooi is gevallen. Maar kun je het eigenlijk voorkomen of is iedereen er vatbaar voor?

5 reacties

 • Nico Herbots

  5 jaar geleden
  burnouts treft vooral introverte werkpaardjes en controlefreaks. Zij die de lat voor zichzelf veel te hoog leggen, die vooral focussen op hun eigen -al dan niet- ingebeelde tekortkomingen en die niet kunnen begrijpen waarom niemand ziet dat ze beter presteren dan de blaaskaak aan het bureau naast hen, die met veel blahblah en aanzienlijk minder inspanning toch carriere maakt en een dikke pree opstrijkt. Dat gebrek aan appreciatie en doorgroeimogelijkheiden wekt veel frustratie op.
 • Eida Lam

  5 jaar geleden
  Vooral dat laatste is toepasbaar op meer dan je carrier, met name; bepaalde politieke strekkingen die zich graag voordoen als godsdienst.
 • Thierry Vansweevelt

  5 jaar geleden
  Het fysieke aspect wordt onderschat. Wie altijd stress heeft, of het nu fysiek of mentaal is, verbruikt zijn cortisol, zijn adrenaline, mineralen en vitaminen. Natuurlijk heeft dat ook mentale gevolgen, maar het zijn toch vooral die chemische stoffen die eerst dringend aangevuld moeten worden. Alleen al van een mineralentekort kan men niet meer uit bed soms.
 • Max Maximus

  5 jaar geleden
  Dat is nu net hoe ik al jaren probeer om te gaan met de dagelijkse sleur,maar mijn vrouw denkt daar anders over.
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  De grootste reden van burn-out is volgens mij schaamtegevoel door de kleine grootverdieners. (Veel geld om schijnbaar weinig te doen). Zoals een vertegenwoordiger die altijd bereikbaar wil zijn en dus ook altijd beschikbaar is. De verzekeringsmakelaar die alleen werkt en dus ook wakker blijft om de nachtelijke ongevallen te akteren. Laat staan dat de sommige klanten van hun contactpersoon eisen dat hij of zij 24/7 beschikbaar is of 'last-minute' kan en zal en moet reageren/helpen.
 1. Nieuw onderzoek: videogames kunnen goed zijn voor je carrière. “Opvallend: één game springt eruit omdat er het grootste aantal skills mee worden ontwikkeld”
  PREMIUM

  Nieuw onderzoek: videogames kunnen goed zijn voor je carrière. “Opvallend: één game springt eruit omdat er het grootste aantal skills mee worden ontwikkeld”

  Wie videogames speelt, ontwikkelt cruciale professionele vaardigheden als zelfmotivatie, teamwerk en kritisch denken. Dat blijkt uit een nieuwe studie van HR-dienstverlener Randstad. “Als een verleden in de jeugdbeweging of vrijwilligerswerk tot aanbeveling strekken, zou gamen dat ook moeten doen.” Wij bekeken hoe videospellen je vaardigheden helpen ontwikkelen en welke games daarvoor de beste zijn.
 2. 20.000 vrouwen in de bouw: Greet (46) en Kimberley (27) snappen waarom. “Zo fijn om met die mannen te werken”

  20.000 vrouwen in de bouw: Greet (46) en Kimberley (27) snappen waarom. “Zo fijn om met die mannen te werken”

  De bouwsector kampt nog altijd met een van de grootste personeelstekorten van alle sectoren. Jammer, vinden Greet en Kimberley, gelukkig zijn zij als vrouwen stilaan niet meer zo zeldzaam in hun wereld. De één rolde toevallig de sector in als dakwerker, de ander droomt al van kinds af aan van de bouw en verft nu. “Mannen willen zich precies meer bewijzen wanneer er een vrouw op de werf is.”