Guy Kokken
Volledig scherm
PREMIUM
© Guy Kokken

Stand-upcomedian en actrice Serine Ayari (29) had geen gemakkelijke jeugd: “Over mijn gewichtsprobleem werd thuis niet gepraat, maar het was wel degelijk een verslaving”

Op de bühne is ze één en al humor en jokes. In het echt draagt succesvol stand-upcomedian Serine Ayari een rugzakje vol sérieux. “Ik had vroeger een laag zelfbeeld. Mensen zouden alleen maar denken: ‘Wat doet die dikke op dat podium?’” Hoog tijd voor een flinke portie (zelf)liefde. “Op een dag belde mijn toenmalige baas: ‘Serine, ik weet dat je mama ziek is, maar je haalt je targets niet. Je zal iets moeten doen, want je cijfers zijn slecht.’ Ik was net onderweg naar mijn moeder en dacht: ‘Fuck, man. Dit is het écht niet’. Ik besliste toen dat ik zou doen wat ik al zo lang wilde: stand-upcomedy.”

 1. Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een ‘mental health day’ op het werk. “Geen slecht idee”, zegt carrièrecoach

  Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een ‘mental health day’ op het werk. “Geen slecht idee”, zegt carrière­coach

  Naomi Osaka (23) is goed bezig het taboe rond mentale gezondheid te slopen. Eerst gaf ze forfait voor Roland Garros en Wimbledon, nu schrijft de Japanse tennisster een opiniestuk in Time Magazine over het belang van mentale rust en pleit ze voor een mentale ‘health day’ voor iedereen. Ook carrièrecoach Marieke Genard is voorstander, “want zelfzorg is belangrijker dan ooit op de werkvloer.” Ze legt uit hoe je zo’n baaldag kunt vragen aan je eigen baas.
 2. COLUMN. Lien Van de Kelder over haar woelige vertrek naar Thailand: “Ik besliste om te zwijgen tegen de kinderen”
  NINA

  COLUMN. Lien Van de Kelder over haar woelige vertrek naar Thailand: “Ik besliste om te zwijgen tegen de kinderen”

  Lien Van de Kelder (39) woont momenteel samen met haar kinderen Jeanne en Victor en haar man Hans in Thailand. Elke week schrijft ze voor ons hoe haar reis verloopt. Deze week: het vertrek. Begin januari mochten Lien, Jeanne en Victor eindelijk hun koffer maken. Maar reizen met kinderen naar een exotisch land in hartje pandemie is niet zo vanzelfsprekend. “Mijn hart bonkt, mijn knieën zijn week, ik voel me misselijk. ‘Ping’, een mailtje van het testcentrum.”