Sportpsychologe Ellen Schouppe: “Je bent geen pot Nutella. Je kan niet iedereen altijd plezieren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sportpsychologe Ellen Schouppe: “Je bent geen pot Nutella. Je kan niet iedereen altijd plezieren.” © Carline Vandercruyssen

Sportpsychologe over burn-out: "Mensen denken dat je thuis moet zitten, maar dat is zó fout”

Burn-out is de ziekte van onze tijd. Niet alleen werknemers, ook topatleten worden erdoor geveld, ziet sportpsychologe Ellen Schouppe, carrièrebegeleidster van topsporters bij Bloso. “Of je nu naar atleten kijkt of naar gewone werknemers, bepaalde persoonlijkheidstypes hebben altijd meer kans op een burn-out dan anderen.” Zo voorkom je dat je opgebrand raakt.

7 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 jaar geleden
  Rust is het enige wat helpt. De gedachten volledig vrij maken van elke stress. In bed liggen en nadenken. Het is natùùrlijk psychologisch. Met een vast contract vastzitten in een absurde situatie waar je niet aan kan ontsnappen, als je niet ook nog eens de zekerheid van uw job wil verliezen. Dat is de enige zekerheid die nog rest: uw loon. In deze omstandigheden moeten blijven lachen en presteren, is op den duur fataal.
 • Carlos Simonis

  2 jaar geleden
  Danny Yde, jij hebt ook een burn-out gehad ? Studies en werkelijkheid kunnen soms ver van de werkelijkheid zitten. Te eerste, ieder mens is een individu en reageert altijd anders dan een ander. Jij zegt nog harder werken, hoe doe je dat als je in een burn-out zit ( je bent dan lichamelijk en geestelijk uitgeput, slaapproblemen etc.etc.) Dat heb jij wel zo ervaren ? En nee, ik heb nooit een burn -out gehad, maar ben wel benieuwd naar jouw ervaringen.
 • Danny Yde

  2 jaar geleden
  yep, volledig mee eens, nieuwe rechtse studies wijzen uit dat alleen door nog harder te werken je geneest. Ook is het zo dat hoe meer je verdiend hoe sneller je hervalt, hoge lonen zijn uit den boze.
 • Emiel Vandeplas

  2 jaar geleden
  Alles is weerom in handen van de politieke strekkingen . Mijn huisarts kreeg zelfs de bedrijfsgeneesheer niet vast, alhoewel hijzelf bijkluste in provinciale instelling .
 • Tessa vandermout

  2 jaar geleden
  Neen idd. Stuur de mensen terug op de werkvloer totdat ze er een paar overhoop knallen. Waar heeft die haar diploma gehaald? Ieder geval is idd verschillend. Behandel de mensen er ook zo naar.