-
Volledig scherm
PREMIUM
- © Getty Images/iStockphoto

Solliciteren via camera? Loopbaancoach geeft de beste tips

Alsof sollicitatiegesprekken anders nog niet stresserend genoeg zijn, gebeuren ze nu ook nog eens via een computerscherm. Klamme handjes, jezelf afvragen waarom je haar er zo raar bijligt en problemen met de wifi-verbinding? Ze horen er jammer genoeg allemaal bij. Maar geen paniek, expert loopbaancoaching en personal branding Anja Van Nueten bij Better Minds At Work weet raad. 

0 reacties

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Aan huis bij Dries Van Noten, Stella McCartney en de familie Jagger: Belgische topfotografe Pamela Berkovic over seksime en perfectionisme
  PREMIUM
  NINA

  Aan huis bij Dries Van Noten, Stella McCartney en de familie Jagger: Belgische topfotogra­fe Pamela Berkovic over seksime en perfectio­nis­me

  Ze woont al meer dan twintig jaar in New York, maar ze is Belgische van oorsprong. Haar ouders zijn kunstverzamelaars, zij is een topfotografe. Pamela Berkovic (42) is thuis bij de allergrootste modemerken, van Dior tot Dries Van Noten. En ze is goed bevriend met echte rocklegendes, de familie Jagger. “Ze weten dat ze mij kunnen vertrouwen. Ik heb geen bijbedoelingen.” We praten met haar over seksisme in de modewereld, de vrouwelijke blik en, jawel, het charisma van Mick Jagger.
 1. Vergaderen in een knap herenhuis of op Ibiza? Het kan, dankzij de nieuwe ‘Airbnb voor telewerkers’

  Vergaderen in een knap herenhuis of op Ibiza? Het kan, dankzij de nieuwe ‘Airbnb voor telewer­kers’

  Waarom thuis telewerken, met de kinderen van de buren die al gillend rondlopen in hun tuin en het eentonige bureau dat je elke dag opwacht? Het kan ook anders. Met zicht op zee, bijvoorbeeld. Of je kan er een citytrip aanbreien. Het nieuwe platform Deskalot richt zich op mensen die even willen ontsnappen aan de eenheidsworst van het thuiswerken. Dat doen ze door kantoren op - soms supercoole - locaties te verhuren.
 2. Het beste van twee werelden: pyjama-kostuums voor tijdens Zoom-vergaderingen

  Het beste van twee werelden: pyjama-kos­tuums voor tijdens Zoom-vergaderin­gen

  In 2020 werd werken van thuis de standaard. De pandemie bracht ettelijke Zoom-meetings met zich mee, vanuit onze veilige thuishaven weliswaar. We werden koningen in het koppelen van het aangename aan het noodzakelijke. Een comfortabele jogging- of pyjamabroek en pantoffels combineerden we slim met een deftige bloes of hemd. En niemand aan de andere kant van het scherm die iets vermoedde. Een Japans bedrijf heeft een manier gevonden om daar nu munt uit te slaan: pyjama-kostuums. Zoom, but make it comfy!