Volledig scherm

Ophelia Debisschop maakt handgemaakte lingerie: "Ik wil vooral dat vrouwen er zichzelf in voelen"

#girlboss reeksZelfstandige worden in België is duur en de combinatie met een gezin en een sociaal leven is lastig. En hoewel het een vreselijk stereotype is, beslissen vooral vrouwen daardoor om het niet te doen (de verhouding is nog steeds maar 60-40). Toch zijn er jonge vrouwen die wél een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met zo'n straffe madam die de sprong aandurfde. Vandaag is Ophelia Debisschop (25) uit Antwerpen aan het woord, die een paar jaar geleden het handgemaakte lingerielabel 'Ophelia Lingerie' lanceerde.

 1. Infectiologe Erika Vlieghe (49) is de NINA-vrouw van 2020: “Als mijn vriend dit jaar verdraagt, kan hij alles aan”

  Infectiolo­ge Erika Vlieghe (49) is de NI­NA-vrouw van 2020: “Als mijn vriend dit jaar verdraagt, kan hij alles aan”

  Een tijdje geleden stelden we jullie een belangrijke vraag: welke vrouwen maakten het afgelopen jaar het meeste indruk? Jullie stemden massaal, en nu zijn de resultaten eindelijk bekend. Infectiologe Erika Vlieghe is de NINA-vrouw van het jaar. “Dat ik door jullie gekozen ben, komt als een verrassing. Ik heb dit jaar niet altijd fijne boodschappen gebracht, hè. Het doet deugd dat de mensen een onderscheid maken tussen de boodschap en de boodschapper.”
 2. "60% van de vrouwen heeft maatje 42 of meer, maar dat blijft de modewereld maar negeren"
  #girlboss reeks

  "60% van de vrouwen heeft maatje 42 of meer, maar dat blijft de modewereld maar negeren"

  Zelfstandige worden in België is duur en de combinatie met een gezin en een sociaal leven is lastig. En hoewel het een vreselijk stereotype is, beslissen vooral vrouwen daardoor om het niet te doen (de verhouding is nog steeds maar 60-40). Toch zijn er jonge vrouwen die wél een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met zo'n straffe madam die de sprong aandurfde. Vandaag is Kim Seghers (37) aan het woord, die in januari het denimmerk voor curvy vrouwen Fox Factor op de wereld losliet.
 1. Laurentine (24) heeft geen diploma, maar runt toch een bloeiend modebedrijf
  #girlboss reeks

  Laurentine (24) heeft geen diploma, maar runt toch een bloeiend modebe­drijf

  Zelfstandige worden in België is duur en de combinatie met een gezin en een sociaal leven is lastig. En hoewel het een vreselijk stereotype is, beslissen vooral vrouwen daardoor om het niet te doen (de verhouding is nog steeds maar 60-40). Toch zijn er steeds meer jonge vrouwen die wél een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met zo'n straffe madam die de sprong aandurfde. Vandaag is Laurentine Van Landeghem (24) aan het woord, die van haar modeblog de winkel Clouds of Fashion maakte, binnenkort een tweede shop opent en een boekcontract heeft bij Lannoo.
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"