Nathalie Samain
Volledig scherm
© Nathalie Samain

Ontwerpster Katrien Herdewyn scoort tot in Silicon Valley met hightech schoendesign: “Een paar van mijn relaties sneuvelden door mijn schoenen”

Ze pendelt tussen België en San Francisco, om consulting te geven aan start-ups in Silicon Valley. Maar het hart van ingenieur en ontwerpster Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk ‘Elegnano’. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad, vertelt ze in NINA. 

 1. Komt er ook bij ons binnenkort een ‘recht op deconnectie’? Prof: “Slechte balans tussen werk en privé is recept voor vroegtijdig uitvallen”

  Komt er ook bij ons binnenkort een ‘recht op deconnec­tie’? Prof: “Slechte balans tussen werk en privé is recept voor vroegtij­dig uitvallen”

  Sinds we thuiswerken is de grens tussen ons privé- en professionele leven steeds meer vervaagd. Want na een lange werkdag aan je geïmproviseerd bureau de knop omdraaien, is moeilijk. Daarnaast zijn we volgens een grootschalige studie ook een pak meer beginnen werken sinds de pandemie. Dat wakkerde het debat aan om een algemeen ‘recht op deconnecteren' in te voeren in de bedrijfscultuur, zoals in Spanje, Italië en Frankrijk al het geval is. Kan dat ook bij ons? Christophe Vanroelen, professor arbeidssociologie aan de Vrije Universiteit Brussel: “Het is de verantwoordelijkheid van de baas om ervoor te zorgen dat de werkdag goed afgebakend is.”
 2. Redacteur David sprak met ‘Sex and the City’-actrices Cynthia Nixon en Kristin Davis: “Oudere vrouwen worden te snel afgeschreven”
  PREMIUM
  NINA

  Redacteur David sprak met ‘Sex and the Ci­ty’-actrices Cynthia Nixon en Kristin Davis: “Oudere vrouwen worden te snel afgeschre­ven”

  Ze veroverden al miljoenen harten van mensen als Miranda Hobbes en Charlotte York in de iconische tv-serie Sex and the City. En nu, zo’n twintig jaar later, staan Cynthia Nixon (55) en Kristin Davis (56) er helemaal terug in het veelbesproken vervolg And Just Like That … Ettelijke jaartjes ouder wel, maar naar eigen zeggen zoveel beter in zoveel opzichten. NINA sprak exclusief met de twee topactrices. “We praten openlijk over wat er met vrouwen gebeurt in verschillende stadia van hun leven. Dat is ook exact de reden waarom we terug wilden komen.”
 1. Amanda Gorman wordt eerste Global Changemaker van Estée Lauder: “Dit is mijn moment om de wereld te vertellen wat er moet gebeuren”

  Amanda Gorman wordt eerste Global Changema­ker van Estée Lauder: “Dit is mijn moment om de wereld te vertellen wat er moet gebeuren”

  De wereld viel als een blok voor Amanda Gorman (23) toen ze op de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden haar gedicht ‘The Hill We Climb’ citeerde. Nog voor ze de trappen van het Capitool in Washington afliep, wist de dichteres dat haar leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Ze kreeg de ene miljoenendeal na de andere, en één voorstel kon haar overtuigen, dat van Estée Lauder. Daar had ze een goede reden voor, want Amanda wordt de eerste Global Changemaker van het merk.