thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Nieuwjaarskussen met collega's? Dit zegt de etiquette

CarrièreVandaag is voor velen de eerste werkdag van het nieuwe jaar, en dat betekent dat je ook je beste wensen overbrengt aan je collega's. Maar moet dat nu mét of zonder bijhorende drie kussen? Etiquettespecialist Kevin Strubbe geeft enkele bruikbare tips om gênante situaties te vermijden.

28 reacties

 • Celor Weityens

  4 jaar geleden
  Daniel polspoel, dat is nu letterlijk wat ik gedaan heb.
 • Eddy Breuker

  4 jaar geleden
  Vrouwen. Geen dames, gewoon vrouwen.
 • Juliette Francois

  4 jaar geleden
  Ik word niet graag gekust door mijn collega's. En dan nog eens al die virussen...
 • jan desimpel

  4 jaar geleden
  Ik kus ook mannen
 • daniel polspoel

  4 jaar geleden
  Ga gewoon binnen en zeg met luide stem mijn beste wensen voor iedereen voor het nieuwe jaar, je hebt het niet nodig om te zoenen en handen te schudden. Gewoon de woorden zijn voldoende !!!
 1. NINA sprak exclusief met de topactrices uit opvolger van ‘Sex and the City’. “Ja, we hebben grijze haren. Get over it”

  NINA sprak exclusief met de topactri­ces uit opvolger van ‘Sex and the City’. “Ja, we hebben grijze haren. Get over it”

  ‘And Just Like That...’, de vervolgserie van ‘Sex and the City’, is sinds vorige week op Streamz te zien. NINA sprak exclusief met topactrices Cynthia Nixon (55) en Kristin Davis (56) over ouder worden, leeftijdsdiscriminatie, de veranderende tijden en hoe je er wel (deels) in moet meegaan. En ook over verlies en verdriet. In dit voorproefje van het volledige interview lees je nu al de strafste quotes.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Betekent een vrouw aan de top ook een gezonder bedrijf? Onderzoek brengt effect van vrouwelijke manager in kaart

  Betekent een vrouw aan de top ook een gezonder bedrijf? Onderzoek brengt effect van vrouwelij­ke manager in kaart

  De vraag naar meer vrouwen in sleutelposities groeit. Niet onbegrijpelijk, want bij ruim een vijfde van de tienduizend grootste bedrijven in ons land is geen enkele vrouw te bespeuren in het management. Functioneren bedrijven werkelijk anders met een vrouw aan de top? De Nederlandse hoogleraar sociologie Tanja van der Lippe onderzocht het effect van een vrouwelijke leider. “Bij een titel krijg je niet automatisch de kwaliteiten cadeau.”
 1. Unequal Pay Day: vanaf vandaag werken vrouwen dit jaar ‘gratis’ (en de oorzaak ligt vooral aan het thuisfront)

  Unequal Pay Day: vanaf vandaag werken vrouwen dit jaar ‘gratis’ (en de oorzaak ligt vooral aan het thuisfront)

  Vandaag is het European Unequal Pay Day. Vanaf deze dag werken alle Europese vrouwen ‘voor niks’ tot het einde van het jaar. In principe mogen de hakken dus op het bureau gehesen worden. Maar dat is niet de bedoeling van Unequal Pay Day. Deze dag moet bewustzijn creëren voor het feit dat Europese vrouwen voor hetzelfde werk nog altijd 14,1 procent minder verdienen dan mannen.
 2. “Vrouwen zijn positiever.” Studie toont grote verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke leiders

  “Vrouwen zijn positiever.” Studie toont grote verschil­len tussen mannelijke en vrouwelij­ke leiders

  Een nieuwe studie binnen de ruimtevaart toont grote verschillen tussen vrouwelijke en mannelijke leiders. En de vrouwelijke stijl van leidinggeven komt met grote voordelen voor zulke extremere werksituaties, vindt onderzoeker dr. Inga Popovaité. Een leiderschapsexpert licht toe of mannelijke en vrouwelijke leiders nu echt zo anders zijn, en of dat zo zal blijven. “Zelfs empathie is te ontwikkelen, of je nu vrouw bent of man.”