Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Moet een job je passie zijn? Tips van carrièrecoaches om gelukkiger te worden op de werkvloer: “Gewoon tevreden zijn is ook oké”

Corona heeft ons leven overhoop gegooid en binnenkort komen de beruchte evaluatiegesprekken eraan. Dat zet een mens al eens aan het denken. Doe ik mijn job nog graag? Of ga ik beter op zoek naar die ene functie die me niets dan vervulling geeft? Twee loopbaancoaches pleiten ervoor om jezelf geen te hoge eisen op te leggen en verklappen hoe je gelukkig wordt op je werk, zelfs als je job je passie niet is. “Er schuilt gevaar in de permanente zoektocht naar een droomjob.” 

2 reacties

 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Ik zie veel meer passie voor het werk bij mannen. Het werk zelf, is een doel. Voor vrouwen is alles veeleer een middel ipv een doel. Zoals het werk. Misschien moeten we oppassen dat we meisjes niet teveel opzadelen met opgelegde ambities, die ze in de fond niet echt hebben. Maar die ze uitvoeren om hun omgeving fier te maken. Altijd al die hoge verwachtingen hebben over vrouwen, maakt hen niet per se gelukkiger.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Alle werk moet gedaan worden en verdient het hoogste respect. Belangrijk is dat wàt je doet, ook goed gedaan is. Als dat niet mogelijk is, dan kun je beter naar een andere job uitkijken. Passie ? het kan en mag en is leuk. Sommigen trouwen met hun job. Dat zijn vrije  keuzes ...
 1. Duik het weekend in met Nora Gharib (en lees morgen haar interview in NINA)
  Play

  Duik het weekend in met Nora Gharib (en lees morgen haar interview in NINA)

  Acteren of presenteren? Het is voor Nora Gharib een aartsmoeilijke vraag. “Maar dan kies ik toch acteren, want daarin kan ik meer grenzen verleggen.” Dat laatste deed ze de laatste periode ook in haar privéleven, want de actrice en tv-figuur gaat sinds een klein jaar door het leven als single mama van dochtertje Chams. Dit weekend lees je ons interview met Nora in ‘NINA’. Maar voor nu beantwoordt ze al even enkele pittige dilemma’s.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.