rv
Volledig scherm
© rv

Minder dan helft Vlamingen vindt zijn job doenbaar: zo bewaak je je grenzen op het werk

Nog nooit had de Vlaamse werknemer het zo zwaar op het werk als vandaag. Voor het eerst geeft minder dan de helft van de ondervraagden aan een ‘werkbare’ job te hebben. De hoofdoorzaak: het groeiende aantal werkstressklachten. Hoog tijd om aan de alarmbel te trekken dus. Wij gingen bij Vacature.com te rade.

5 reacties

 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  komt grotendeels al door de tijdrovende verplaatsingen die enkel vermoeidheid meebrengen. Vroeger vond men tenminste werk in kleinere bedrijven in de eigen streek.
 • Greet Van Dam

  3 jaar geleden
  Meer doen met minder mensen is het motto. Moderne slaven zijn de werknemers die moeten blijven werken. Niet omdat we niet op pensioen kunnen om een fatsoenlijke leeftijd maar omdat de werkgevers nog meer winst willen maken en geen werknemers meer vinden. Dank u N-VA en OpenVLD !
 • No�l Dierickx

  3 jaar geleden
  Nogal gemakkelijk gezegd hoor "Plan op tijd een gesprek"! Toen ik nog werkte heb ik verschillende keren aan een piepjonge (universitair gediplomeerde) cheffin gevraagd om eens te praten. Antwoord? Word nu toch eens volwassen (ik was 55, zij 25) en versta nu eens dat IK hier de chef ben en het voor het zeggen heb. Dit is werkelijk (en meerdere keren) gebeurd. Gevolg: ik thuis met een (sl)echte hulp: Effexor Excel (begin daar nooit aan, uiterst gevaarlijk).
 • Marc Van der Vloedt

  3 jaar geleden
  De intrede van de Amerikaanse (=Belgische (semi-)staatsbedrijven) managementstructuren ? Veel bla bla...te weinig handen.
 • Peter Janssens

  3 jaar geleden
  1 regel: stress is een keuze. Maak ze niet.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. 20.000 vrouwen in de bouw: Greet (46) en Kimberley (27) snappen waarom. “Zo fijn om met die mannen te werken”

  20.000 vrouwen in de bouw: Greet (46) en Kimberley (27) snappen waarom. “Zo fijn om met die mannen te werken”

  De bouwsector kampt nog altijd met een van de grootste personeelstekorten van alle sectoren. Jammer, vinden Greet en Kimberley, gelukkig zijn zij als vrouwen stilaan niet meer zo zeldzaam in hun wereld. De één rolde toevallig de sector in als dakwerker, de ander droomt al van kinds af aan van de bouw en verft nu. “Mannen willen zich precies meer bewijzen wanneer er een vrouw op de werf is.”