Gert Verhulst werkt samen met James Cooke, Jelle Cleymans en Jonas Van Geel voor de musical ‘Vergeet Barbara’.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert Verhulst werkt samen met James Cooke, Jelle Cleymans en Jonas Van Geel voor de musical ‘Vergeet Barbara’. © Joel Hoylaerts - Photo News

Maten, makkers en collega’s: is het slim om samen te werken met je vrienden?

Acht uur per dag, vijf dagen per week zit je samen met je collega’s. Dan is het maar best dat je goed overeenkomt. Of - zoals Gert Verhulst zegt - dat het je beste maatjes zijn. Toch waarschuwt psychologe en carrièrecoach Roos Woltering dat een vriendschap op de werkvloer delicaat is. “Het is niet omdat jullie goede vrienden zijn, dat jullie ook een goede professionele tandem vormen.” 

 1. Leidinggevende is bepalend voor het werkgeluk van werknemers: zo houd je als baas je personeel happy. “Elke week een e-peritiefje is niet genoeg”
  PREMIUM

  Leidingge­ven­de is bepalend voor het werkgeluk van werknemers: zo houd je als baas je personeel happy. “Elke week een e-peritiefje is niet genoeg”

  Uit nieuwe resultaten van het Nationaal Geluksonderzoek van UGent en NN blijkt dat je baas het meest bepalend is voor je geluk op het werk. En die bazen doen het momenteel niet fantastisch: tijdens de lockdown daalde de tevredenheid van de Belg met zijn leidinggevende van 6,62 naar 6,25 op 10. Experte in werkgeluk Isabelle Hoebrechts licht toe hoe het beter kan. “Werknemers zijn geen robots. Werknemers zijn mensen.”
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond