Volledig scherm
© Sandra Mermans

Liesbeth en Dries combineren wonen en werken in een gerenoveerde pralinefabriek: “Luxe om ’s morgens niet meer te moeten aanschuiven in de file”

Toen artieste Liesbeth Spruyt (30) met haar kunstwerken de wenteltrap van hun appartement niet meer op kon, was het voor haar en Dries Vinck (32) tijd om op zoek te gaan naar een grotere thuis om wonen en werken te combineren. Dat vonden ze in een oude pralinefabriek in Ranst. Om haar schilderijen te laten spreken, is de basis van het interieur sober gehouden. Maar dankzij decoratieve details is het er allesbehalve saai.

 1. Vrouwen bergen ambities nog altijd te snel op: 2 carrièrevrouwen helpen je op weg naar professioneel succes
  PREMIUM

  Vrouwen bergen ambities nog altijd te snel op: 2 carrière­vrou­wen helpen je op weg naar professio­neel succes

  Het is jammer genoeg nog altijd iets bijzonders: een vrouw die een hoge professionele positie bereikt. ‘De eerste vrouwelijke CEO’, ‘de eerste vrouwelijke premier’, ‘de eerste vrouwelijke decaan’: anno 2020 moeten vrouwen nog altijd glazen plafonds breken. En daarbovenop voel je als vrouw vaak nog de verplichtingen tegenover je gezin. Het is een worsteling die Marion Debruyne (48) en Katleen De Stobbeleir (42) bekend in de oren klinkt. De eerste is de eerste vrouwelijke decaan van de Vlerick Business School, de tweede professor in leiderschap aan Vlerick. In hun boek ‘Making your way’ formuleren ze hun wegwijzers naar succes. Hoe je als vrouw dat begrip ook definieert. “Als wij hadden gedacht: dáár moet onze carrière heen, dan waren we er nooit geraakt.”
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht