thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Leef jij ook van loon tot loon? Zo stop je daarmee, zonder opslag te krijgen

Zo'n 75 procent van de volwassenen in Amerika leeft elke maand van loon tot loon en heeft amper of geen spaargeld. Ook in België kon één op de drie vorig jaar niet sparen, meestal omdat het financieel niet mogelijk is. Natuurlijk is ieders financiële situatie anders en is er geen klinkklare oplossing voor dit probleem, maar er zijn wel een aantal meer algemene zaken waarop je kan letten.

  1. Er zijn steeds meer ‘superpendelaars’. Chloë (23) en Sofie (44): “Soms lijkt mijn dag alleen uit werken te bestaan”

    Er zijn steeds meer ‘superpen­de­laars’. Chloë (23) en Sofie (44): “Soms lijkt mijn dag alleen uit werken te bestaan”

    Duurt het langer dan anderhalf uur voor je van je voordeur tot aan je bureau bent? Dan ben je een ‘superpendelaar’. Opvallend: sinds het coronavirus de bedrijfswereld hertekende, zit ver pendelen in de lift. Chloë (23) en Sofie (44) vertellen wat hen drijft om de afstanden te overbruggen, mobiliteitsexpert prof. dr. Cathy Macharis geeft duiding. “Ik ben liever langer onderweg en gepassioneerd door mijn werk, dan dat ik dichter bij huis mijn ei niet kwijt kan.”
  2. Moeite met af kicken van je mailbox op vakantie? Expert geeft tips: “Begin een week op voorhand”

    Moeite met af kicken van je mailbox op vakantie? Expert geeft tips: “Begin een week op voorhand”

    Na maanden is het eindelijk zover. Je ligt aan het zwembad of trekt naar de Franse Alpen. Even geen werkzorgen, tot je ‘Pling!’ hoort: een mail, of twee, drie. Ga je piepen of niet? Florence Pérès, auteur van ‘Digital Detox’, geeft concrete tips over hoe je even écht van de e-mailradar verdwijnt. “Een nieuwe mail geeft onze hersenen een shot dopamine. We snakken daar soms naar.”