Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Lawaai op de werkvloer neemt drastisch toe: zo kun jij je toch concentreren in een open kantoor

Allemaal gezellig en wel, zo werken in open kantoren. Alleen blijkt uit een nieuw onderzoek van Oxford Economics, in opdracht van Plantronics, dat geluidsoverlast in het open kantoor erger en erger wordt. En dat bevordert de productiviteit en het welzijn allesbehalve. Amper 1% van de werknemers zegt zich te kunnen concentreren zonder extra maatregelen te nemen. Wij geven meteen een aantal praktische tips mee zodat het toch lukt.

6 reacties

 • Stephan Ryckeboer

  3 jaar geleden
  Wat vooral stoort zijn de ‘bic’-balpennen, of beter gezegd de collega’s die ze continue open en dicht moeten ‘klikken’, alsof het stressballetjes zijn... Hakken maken ook veel lawaai.
 • Jan De Maeyer

  4 jaar geleden
  En zitten die hype ceo's ook in die open ruimte? Ik denk het niet.
 • Frank Van den Bulck

  4 jaar geleden
  Al eens ooit in een schrijnwerkerij of meubelmakerij geweest ? Watjes !
 • Myriam Michiels

  4 jaar geleden
  Werkvloer is veel gezegd als je in een bunker zit in een garage met lawaai van vrachtwagens. En niet zoals velen kunnen wij thuis werken. Tja, tijd om buiten te gaan is er ook niet, in sommige omstandigheden is dit zelfs niet mogelijk. Alleen toiletbezoek als het nodig is. De gezondheid gaat er zowiezo aan. Dit door het gebrek aan daglicht en verse lucht van buitenaf, nog gezwegen van je ogen na 12 hr op een scherm te hebben gekeken. En na de dienst, de eindeloze files................
 • Fredy Vanden Elschen

  4 jaar geleden
  ik denk dat die managers niet in die open ruimte zitten