Links: het uitzicht van Lars, rechts: het uitzicht van Floris.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: het uitzicht van Lars, rechts: het uitzicht van Floris.

Lars (24) en Floris (34) gingen op workation zonder toestemming van hun baas. “Ik werkte altijd goed door zodat ik op tijd klaar was om te gaan surfen”

Toen corona uitbrak, sloten heel wat bedrijven hun deuren, maar doordat je niet meer op kantoor verwacht werd, ontstonden er elders ook nieuwe mogelijkheden. En daar maakten Lars (24) en Floris (34) gretig gebruik van: zij vertrokken naar het buitenland zonder dat hun baas het wist, om van daaruit te werken. “Tegen het einde van mijn verblijf moest ik mijn camera tijdens meetings uitzetten, omdat ik te bruin werd.”

 1. “Kerstmis vieren onder de palmbomen.” Shanti (34), Cato (24) en Debby (34) overwinteren op Bali, in Kaapstad en Tenerife

  “Kerstmis vieren onder de palmbomen.” Shanti (34), Cato (24) en Debby (34) overwinte­ren op Bali, in Kaapstad en Tenerife

  Net als zo veel mensen vinden Cato (24), Shanti (34) en Debby (34) het wispelturige weer van bij ons maar niks, dus ze slaan de donkere maanden liever over. Cato trekt elk jaar naar een warm oord, Shanti overwintert voor het eerst en Debby verhuisde definitief. “We zullen zes maanden lang niet hoeven te koken, want eten in de traditionele restaurantjes is een stuk goedkoper dan zelf boodschappen doen.”
 2. Had betere teamspirit de rode duivels kunnen redden? 3 experts geven tips: “Vertrouwen is hét sleutelwoord”
  PREMIUM

  Had betere teamspirit de rode duivels kunnen redden? 3 experts geven tips: “Vertrouwen is hét sleutel­woord”

  Het lijkt erop dat de teamspirit bij onze Rode Duivels helemaal scheef zat op het WK. In plaats van een sterk team zien we koppige individuen. Had teamspirit onze nationale ploeg kunnen redden? Kan zo’n manke teamspirit hersteld worden, op het veld, de werkvloer of in een vriendenkring? En wanneer vorm je een ‘topteam’? Drie experten reageren. “Een beetje wrijving is echt niet slecht.”