Een vrouw staart verveeld naar haar laptop.
Volledig scherm
Een vrouw staart verveeld naar haar laptop. © thinkstock

Kwart van de Vlamingen verveelt zich op het werk

Eén op de vier Vlamingen verveelt zich op het werk. Bij jongeren tussen de 18 en 34 jaar gaat het zelfs om een kleine helft: 45%. "Hun verwachtingen zijn vaak te groot."

 1. Vrouwen bergen ambities nog altijd te snel op: 2 carrièrevrouwen helpen je op weg naar professioneel succes
  PREMIUM

  Vrouwen bergen ambities nog altijd te snel op: 2 carrière­vrou­wen helpen je op weg naar professio­neel succes

  Het is jammer genoeg nog altijd iets bijzonders: een vrouw die een hoge professionele positie bereikt. ‘De eerste vrouwelijke CEO’, ‘de eerste vrouwelijke premier’, ‘de eerste vrouwelijke decaan’: anno 2020 moeten vrouwen nog altijd glazen plafonds breken. En daarbovenop voel je als vrouw vaak nog de verplichtingen tegenover je gezin. Het is een worsteling die Marion Debruyne (48) en Katleen De Stobbeleir (42) bekend in de oren klinkt. De eerste is de eerste vrouwelijke decaan van de Vlerick Business School, de tweede professor in leiderschap aan Vlerick. In hun boek ‘Making your way’ formuleren ze hun wegwijzers naar succes. Hoe je als vrouw dat begrip ook definieert. “Als wij hadden gedacht: dáár moet onze carrière heen, dan waren we er nooit geraakt.”
 2. Fatma Taspinar is introvert en worstelt daarmee op de werkvloer: “Voel je je schuldig, dan lijd je er nog meer onder”, zegt expert
  PREMIUM

  Fatma Taspinar is introvert en worstelt daarmee op de werkvloer: “Voel je je schuldig, dan lijd je er nog meer onder”, zegt expert

  In een interview met Primo vertelt VRT-nieuwsanker Fatma Taspinar dat ze erg introvert is en zich daar op de werkvloer slecht bij voelt. Stress- en jobcoach Hilde Mariën herkent het fenomeen en benadrukt dat introverten wel kunnen aarden op het werk, zolang ze hun sterktes en zwaktes goed kennen. “Je hoeft niet de grootste roeper te zijn om je waarde te bevestigen.”
 3. Leidinggevende is bepalend voor het werkgeluk van werknemers: zo houd je als baas je personeel happy. “Elke week een e-peritiefje is niet genoeg”
  PREMIUM

  Leidingge­ven­de is bepalend voor het werkgeluk van werknemers: zo houd je als baas je personeel happy. “Elke week een e-peritiefje is niet genoeg”

  Uit nieuwe resultaten van het Nationaal Geluksonderzoek van UGent en NN blijkt dat je baas het meest bepalend is voor je geluk op het werk. En die bazen doen het momenteel niet fantastisch: tijdens de lockdown daalde de tevredenheid van de Belg met zijn leidinggevende van 6,62 naar 6,25 op 10. Experte in werkgeluk Isabelle Hoebrechts licht toe hoe het beter kan. “Werknemers zijn geen robots. Werknemers zijn mensen.”
 1. Strandganger rolt gestrand babydolfijntje weer in het water
  Play

  Strandgan­ger rolt gestrand babydol­fijn­tje weer in het water

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?