Anouk Taeymans in een sweater van #BitchPlease.
Volledig scherm
Anouk Taeymans in een sweater van #BitchPlease. © #BitchPlease

"Kinderen krijgen als zelfstandige baart mij zorgen, dat wel"

#girlboss reeksHoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is (de verhouding is nog steeds maar 60-40), zijn er toch steeds meer vrouwen die een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met een vrouw die de sprong aandurfde. Want zij inspireren! Vandaag is Anouk Taeymans aan de beurt, die met haar #BitchPlease sweaters de harten van menig BV wist te veroveren, maar daarnaast ook designexperte is voor verschillende programma's op VIER en MyShelf - de design wandplank die overal past - uitvond.

 1. Melina Cervesato (44), de onderneemster achter NINA shop, lanceert eigen collectie: “Soms neem je een foute beslissing die geld kost, maar daaruit leer je”

  Melina Cervesato (44), de onderneem­ster achter NINA shop, lanceert eigen collectie: “Soms neem je een foute beslissing die geld kost, maar daaruit leer je”

  Haar naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar haar werk wel: Melina Cervesato is de vrouw achter NINA Shop. Net zoals haar handtassen made in Italy en bestand tegen een stootje. De 44-jarige uit Kampenhout is een onderneemster pur sang, werkt samen met haar man en is ook trotse mama van vier kinderen. Dat is soms even puzzelen, maar: “mijn kinderen hebben nooit in de opvang gezeten.” Dit is haar indrukwekkende parcours, met ups en downs.
 2. 6 maanden na de opstart van Sofies kindermerk : "Na 2 maanden was mijn stock bijna volledig uitverkocht"
  #girlboss reeks

  6 maanden na de opstart van Sofies kindermerk : "Na 2 maanden was mijn stock bijna volledig uitver­kocht"

  Hoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is (de verhouding is nog steeds maar 60-40), zijn er toch steeds meer vrouwen die een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met een vrouw die de sprong aandurfde. Vandaag is Sofie Ysewijn aan de beurt, die een halfjaar geleden het kindermerk COS I SAID SO oprichtte en nu al succes oogst in binnen- én buitenland.
 1. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

 2. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"