thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

“Investeer in vrouwen en je krijgt meer welvaart”

Mannen houden de achterstelling van vrouwen doelbewust in stand, stelt economie-experte Linda Scott. Met een vracht aan cijfers pleit ze voor meer vrouwen aan de macht. En: “Hoe actiever vrouwen zijn, hoe minder vaak ze worden mishandeld door hun man.”

6 reacties

 • Jean Schepens

  11 maanden geleden
  dat zouden ze natuurlijk allemaal wel héél graag willen ; dat je tonen geld in hun investeert om er tenslotte zelf onderdoor te gaan en dan ... dan zie of hoor je ze natuurlijk plots niet meer. NONKELJEAN
 • Catherine MISTIAEN

  11 maanden geleden
  De man is het grote voorbeeld voor de westerse vrouw. De gelijke worden van de man, is dan ook het ultieme streefdoel. 100j emancipatie om te doen zoals de man, de man imiteren, mannelijkheid bij vrouwen, enz. Over meer vrouwelijkheid bij vrouwen, wordt met geen woord gerept. Nochtans zijn transgenders het levende bewijs dat er wel degelijk een gigantisch verschil is tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. Er is trouwens geen énkele reden waarom mannen vrouwen zouden negeren, integendeel! 
 • Patrick Kelchtermans

  1 jaar geleden
  Het probleem is dat typisch vrouwelijke eigenschappen zoals zorgend en empathisch zijn, als zwak worden beschouwd. Jobs waarin deze eigenschappen belangrijk zijn, vb de zorg, worden bijgevolg ondergewaardeerd en onderbetaald. De oplossing is niet dat alle vrouwen nu mannelijke jobs moeten gaan doen en zich autoritair moeten gedragen, dat wordt van hen trouwens niet getolereerd, dan zijn het 'feminazi's', de oplossing is gelijke waardering voor beide sexen en de jobs die ze doen.
 • Caroline Bex

  1 jaar geleden
  Logisch dat de welvaart exponentieel stijgt als er een verdubbeling is van de arbeidstock door de activering van vrouwen. Ook bewezen dat ontwikkelingshulp in de vorm van onderwijs van meisjes het enigste is dat werkt. Dat en sterilisatiecampagnes in de derde wereld. Met 1,7 kinderen per vrouw hoeven Belgische vrouwen zich niet schuldig te voelen voor de overbevolking!
 • Jos Van Den Driel

  1 jaar geleden
  een sterk staaltje feministische propaganda maar inderdaad in landen zoals afrika of arabische landen is er nog enorm veel werk.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Sandrine (30) heeft dankzij de ‘FIRE’-lifestyle genoeg geld om over een paar jaar halftijds te werken. “Financiën waren nochtans écht niet mijn ding”
  PREMIUM

  Sandrine (30) heeft dankzij de ‘FIRE’-lifestyle genoeg geld om over een paar jaar halftijds te werken. “Financiën waren nochtans écht niet mijn ding”

  Je werkt vijfenveertig jaar en gaat op pensioen rond je vijfenzestigste. Zo doen de meeste Belgen het. Sandrine (30) niet. Zij kan door verstandig om te gaan met haar geld over een paar jaar een pak minder werken. Ze volgt daarvoor de ideeën van de ‘FIRE’-beweging, die wereldwijd aan volgers wint. Financiën beheren haatte Sandrine vroeger, nu kijkt ze door te sparen en te beleggen met een gerust hart naar de toekomst. “Mijn geldzaken op een rijtje hebben is de grootste rijkdom die ik heb, en de beste antistressremedie.”
 3. Burn-out vermindert promotiekansen met derde: “Problematisch”
  6

  Burn-out vermindert promotie­kan­sen met derde: “Problema­tisch”

  Mensen met een burn-out die terug aan de slag gaan bij hun oude werkgever maken een derde minder kans om promotie te krijgen. Dat blijkt uit een studie van de faculteiten economie en psychologie van de UGent waar ook Het Nieuwsblad over bericht. "Dat is natuurlijk problematisch, aangezien velen na hun burn-out opnieuw aan de slag gaan bij hun 'oude' werkgever", zegt arbeidseconoom Stijn Baert, die mee het onderzoek verrichtte.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.