thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

“Investeer in vrouwen en je krijgt meer welvaart”

Mannen houden de achterstelling van vrouwen doelbewust in stand, stelt economie-experte Linda Scott. Met een vracht aan cijfers pleit ze voor meer vrouwen aan de macht. En: “Hoe actiever vrouwen zijn, hoe minder vaak ze worden mishandeld door hun man.”

6 reacties

 • Jean Schepens

  9 maanden geleden
  dat zouden ze natuurlijk allemaal wel héél graag willen ; dat je tonen geld in hun investeert om er tenslotte zelf onderdoor te gaan en dan ... dan zie of hoor je ze natuurlijk plots niet meer. NONKELJEAN
 • Catherine MISTIAEN

  9 maanden geleden
  De man is het grote voorbeeld voor de westerse vrouw. De gelijke worden van de man, is dan ook het ultieme streefdoel. 100j emancipatie om te doen zoals de man, de man imiteren, mannelijkheid bij vrouwen, enz. Over meer vrouwelijkheid bij vrouwen, wordt met geen woord gerept. Nochtans zijn transgenders het levende bewijs dat er wel degelijk een gigantisch verschil is tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. Er is trouwens geen énkele reden waarom mannen vrouwen zouden negeren, integendeel! 
 • Patrick Kelchtermans

  10 maanden geleden
  Het probleem is dat typisch vrouwelijke eigenschappen zoals zorgend en empathisch zijn, als zwak worden beschouwd. Jobs waarin deze eigenschappen belangrijk zijn, vb de zorg, worden bijgevolg ondergewaardeerd en onderbetaald. De oplossing is niet dat alle vrouwen nu mannelijke jobs moeten gaan doen en zich autoritair moeten gedragen, dat wordt van hen trouwens niet getolereerd, dan zijn het 'feminazi's', de oplossing is gelijke waardering voor beide sexen en de jobs die ze doen.
 • Caroline Bex

  10 maanden geleden
  Logisch dat de welvaart exponentieel stijgt als er een verdubbeling is van de arbeidstock door de activering van vrouwen. Ook bewezen dat ontwikkelingshulp in de vorm van onderwijs van meisjes het enigste is dat werkt. Dat en sterilisatiecampagnes in de derde wereld. Met 1,7 kinderen per vrouw hoeven Belgische vrouwen zich niet schuldig te voelen voor de overbevolking!
 • Jos Van Den Driel

  10 maanden geleden
  een sterk staaltje feministische propaganda maar inderdaad in landen zoals afrika of arabische landen is er nog enorm veel werk.