Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Inkomen van vrouwen in Vlaanderen nog 30 procent lager dan dat van mannen

Het persoonlijk inkomen van een vrouw in Vlaanderen bedroeg in 2018 gemiddeld 1.474 euro per maand. Bij de mannen was dat 2.112 euro, of een verschil van 30 procent. Dat blijkt uit gegevens die Statistiek Vlaanderen vandaag publiceerde.

19 reacties

 • Hilde Peeters

  2 jaar geleden
  Bert als vrouwen thuis blijven voor bevalling is wel normaal of willen de mannen in het vervolg 9 maanden rondlopen en de bevalling doen. Aan kinderen maken hebben mannen ook plezier.Minder werken om thuis te zijn voor hun kinderen kunnen ook beide. Je kiest ten slotte samen voor kinderen.
 • Angela Roovers

  2 jaar geleden
  Voor dezelfde job en hetzelfde aantal uren zullen mannen en vrouwen hetzelfde verdienen. Ik heb alleszins nooit minder verdiend dan mijn mannelijke collega's. Maar je kan niet verwachten dat je voor een deeltijds job een fulltime loon krijgt. Daarbij komt dat je zelf een contract tekent met je baas waarin je akkoord gaat om voor een bep. bedrag een bep. aantal uren te werken. Ben je niet akkoord teken je niet en/of zoek je wat anders
 • Bert Boedts

  2 jaar geleden
  als vrouwen minder verdienen ,waarom zijn er dan nog zoveel mannen die werken???? iedere zaakvoerder zou vrouwen aannemen ,en geen mannen meer ,hoeveel mannen blijven maanden op voorhand thuis bij bevalling ,werken 4/5 om meer thuis te kunnen doen ,trouwens hoeveel vrouwen hebben nu topposities ,en vroeger niet konden of mochten werken ,zeg het ene maar dan ook het andere
 • willy Niclaes

  2 jaar geleden
  Linkse syndicaatpraat statistisch een leugen
 • Johnny L Verhoeven

  2 jaar geleden
  Ik ken geen enkel bedrijf waarvoor dezelfde job vrouwen minder betaald worden. Het moet dus liggen aan de jobs die ze doen. Dus dames solliciteer voor beter betaalde jobs als je de kloof wil dichten.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Pegie (45) staat aan de top van de Belgische voetbalbond: “Een man in mijn positie hadden ze bij grote hervormingen harder aangepakt”
  PREMIUM

  Pegie (45) staat aan de top van de Belgische voetbal­bond: “Een man in mijn positie hadden ze bij grote hervormin­gen harder aangepakt”

  De voetbalwereld is ongetwijfeld een van de laatste mannenbastions in België. Maar daar begint verandering in te komen. Zo wordt er tegenwoordig ook een Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt. De Red Flames krijgen meer en meer aandacht. En Pegie Leys (45) drong als eerste vrouw ooit door tot aan de top van de voetbalbond. Waarom dat zo’n huzarenstukje is, vertelt ze zelf. “Ik had een team met overwegend mannen. En op mijn eerste werkdag kwam ik daar binnen op hoge hakken, met mijn sjakosj, als hun nieuwe baas, terwijl ze me totaal niet kenden.”