Volledig scherm
© NINA

Infectiologe Erika Vlieghe (49) is de NINA-vrouw van 2020: “Als mijn vriend dit jaar verdraagt, kan hij alles aan”

Een tijdje geleden stelden we jullie een belangrijke vraag: welke vrouwen maakten het afgelopen jaar het meeste indruk? Jullie stemden massaal, en nu zijn de resultaten eindelijk bekend. Infectiologe Erika Vlieghe is de NINA-vrouw van het jaar. “Dat ik door jullie gekozen ben, komt als een verrassing. Ik heb dit jaar niet altijd fijne boodschappen gebracht, hè. Het doet deugd dat de mensen een onderscheid maken tussen de boodschap en de boodschapper.”

1 reactie

 • johan vankeirs

  1 maand geleden
  Een goede keuze. Deze vrouw verdiend dit en haar vriend ook! Nu nog hopen dat we vlug van dit virus af zijn.
 1. Hebben we meer last van ‘oplichterssyndroom’ nu we thuiswerken, treft het vrouwen harder en hoe ga je het te lijf? Een arbeidspsycholoog licht toe
  PREMIUM

  Hebben we meer last van ‘oplich­ters­syn­droom’ nu we thuiswer­ken, treft het vrouwen harder en hoe ga je het te lijf? Een arbeidspsy­cho­loog licht toe

  “Je bent niet goed genoeg”, blijft die stem in je hoofd herhalen. Terwijl je prima prestaties levert op de werkvloer. Dan lijd je dus aan het oplichterssyndroom, een veelvoorkomend fenomeen. Waarom dat zo is en wat je er, ook nu thuis, aan kan doen: we vroegen het aan de experten. “Mannen en vrouwen worstelen er evenveel mee. Vrouwen laten zich er gewoon sterker door beïnvloeden.”
 2. OPROEP. Trouwen, studeren, je droomhuis bouwen: maakte jij op latere leeftijd de grote stap?

  OPROEP. Trouwen, studeren, je droomhuis bouwen: maakte jij op latere leeftijd de grote stap?

  Studeren, je droomhuis bouwen of in het huwelijksbootje stappen? De grote mijlpalen in het leven zijn lang niet alleen meer voor twintigers weggelegd. Ben jij veertiger, vijftiger, zestiger of zeventiger en zet jij binnenkort dé stap die je leven zal veranderen? Dan schittert jouw verhaal misschien binnenkort wel in Goed Gevoel. Interesse? Stuur dan een korte schets van je verhaal + foto naar lynn.guillaume@telenet.be.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter